Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 21:27

  Η "φρενίτιδα Reddit" είναι εδώ: Με άλμα άνω του 35% έκλεισε η μετοχή της AMC Entertainment

  Η "φρενίτιδα Reddit" είναι εδώ: Με άλμα άνω του 35% έκλεισε η μετοχή της AMC Entertainment
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.15

  Η μετοχή της AMC Entertainment κατέγραψε άλμα άνω του 35% την Πέμπτη στην Wall Street, καθώς το "σπεκουλαδόρικο" trading που έκανε την εμφάνισή του τον Ιανουάριο, γνωστό ως "φρενίτιδα Reddit" λόγω του συντονισμού μικροεπενδυτών μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, έχει εκτοξεύσει ξανά την κεφαλαιποίηση της αλυσίδας κινηματογράφων.

  Η μετοχή έφτασε να ενισχύεται έως και κατά 43% μετά το μέσον της συνεδρίασης, για να κλείσει τελικώς με άνοδο 36,79%, με τα κέρδη της σε εβδομαδιαία βάση να αγγίζουν το εκπληκτικό 135%.

  Η AMC έχει υπερκεράσει την GameStop, έχοντας γίνει η πλέον αγαπημένη μετοχή στο φόρουμ WallStreetBets στο Reddit, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America, που μελετούν τις αναφορές σε μετοχές στο συγκεκριμένο μέσο.

  Η μετοχή της GameStop ενισχύθηκε κατά 4,77%, μετά το ράλι της του +15% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

  Η φρενίτιδα, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο, είχε ως στόχο να πληγούν οικονομικά οι short-sellers, με τους τελευταίους μόνον αυτή την εβδομάδα να έχουν απωλέσει συνολικά 1 δισ. δολάρια μόνον από τα στοιχήματά τους κατά της μετοχής της AMC.

  ΄Το α' τρίμηνο, η AMC κατέγραψε έσοδα 148,3 εκατ. δολ., μειωμένα κατά 84,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, με τις καθαρές ζημίες της να φθάνουν τα 567,2 εκατ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,18 δισ. δολ. ή 20,88 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο το 2020.

  Λόγω της φρενίτιδας, η κεφαλαιποίηση της εταιρείας, από 5,8 δισ. δολ. στο τέλος του 2019, κινείτο την Τετάρτη στα 13,4 δισ. δολ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ