Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 10:37

  Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

  Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:22

  Μεικτά πρόσημα στις οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη αλλά και στην ανακοίνωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ που θα δημοσιευθούν αργότερα σήμερα. 

  Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,32%, ο δείκτης του Λονδίνου κινείται πτωτικά κατά 0,13% ενώ ο δείκτης της Γαλλίας ενισχύεται κατά 0,44%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου κερδίζει 0,44% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,10%. 

  Βελτιώθηκε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, λιγότερο ωστόσο από ό,τι αναμενόταν καθώς οδεύουμε στον Ιούνιο, καθώς οι καταναλωτές παρέμειναν επιφυλακτικοί παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των βελτιωμένων προοπτικών ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Το ινστιτούτο GfK ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις -7 μονάδες έναντι των -8,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερη άνοδο, στις -5,2 μονάδες.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν συνολικά 425.000 Αμερικανοί να έχουν καταθέσει αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν σε ένα νέο χαμηλό επίπεδο πανδημίας,  στα 444.000.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ