Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 11:22

  Πετρέλαιο: Ενισχύονται οι τιμές εν μέσω ανησυχιών για το Ιράν

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των προμηθειών από το Ιράν, αντισταθμίστηκαν από την αισιοδοξία για τη βελτίωση της ζήτησης για καύσιμα στις ΗΠΑ.

  Τα συμβόλαια παράδοσης του Ιουλίου για το brent σημειώνουν άνοδο 0,6% ή 44 σεντς στα 69,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI Ιουλίου διαμορώνεται στα 66,35 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 0,4%.

  Και οι δύο δείκτες σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, και έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, εν μέσω ελπίδων για υψηλότερη ζήτηση κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο και της άρσης των περιορισμών του κορονοϊού.

  Τα αποθέματα αργού και καυσίμων μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδας, ανέφεραν δύο πηγές της αγοράς που επικαλείται το Reuters.

  Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 439.000 βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 21 Μαΐου.

  Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια.

  "Τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου ήταν καλά”, τόνισε ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων στη Fujitomi Co, προβλέποντας ότι οι πετρελαϊκές τιμές θα αυξηθούν προς τα 70 δολάρια το βαρέλι εν μέσω προσδοκιών γιαα την ανάκαμψη της ζήτησης για καύσιμα.

  "Χωρίς να υπάρχει σαφήνεια για την τύχη των πυρηνικών συνομιλιών στο Ιράν, είναι δύσκολο για τους επενδυτές να κινηθούν ανοδικά ή πτωτικά”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής έρευνας της nissan Securities.

  "Αλλά οι πετρελαϊκές τιμές αναμένεται να μείνουν κοντά στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα καθώς οι προσδοκίες για ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θα αντισταθμίσει τις ανησυχίες για την επιστροφή των προμηθειών από το Ιράν”, πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ