Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 14:24

  Υπό έλεγχο οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο

  Συνέχισε στη ζώνη των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθερά στη ζώνη των 880 μονάδων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δέχεται τις ισχυρές πιέσεις από επιλεγμένους τίτλους, καταφέρνει να συντηρήσει τις απώλειες του σε ένα στενό εύρος, χωρίς να χάσει τα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,22% στις 878,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.117,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,56% στις 534,61 μονάδες.

  Αν και ο γενικός δείκτης χτες αντέδρασε και διαφύλαξε τη στήριξη των 860 μονάδων, δεν δείχνει να έχει τις αντοχές να κινηθεί και πάλι προς την πρώτη αντίσταση των 900 μονάδων. Και πως άλλωστε θα μπορούσε όταν έχει απέναντί του τη μετοχή της Εθνικής, η οποία βρίσκεται σε πτωτικό κανάλι από όταν βρέθηκε στα επίπεδα των 2,70 ευρώ.

  Πάντως εάν δεν καταφέρει να επανέλθει στα επίπεδα των 900 μονάδων, ο γενικός δείκτης θα συντηρήσει την ισχύ του αρνητικού βραχυπρόθεσμου καναλιού με τις 950 μονάδες να αποτελούν την ύψιστη στήριξη, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Βέβαια, ο τραπεζικός δείκτης, παρά την αρνητική συμβολή της Εθνικής, διαφυλάττει ακόμη τη στήριξη των 500 μονάδων, συντηρώντας μια απόσταση ασφαλείας άνω των 30 μονάδων.

  Απαραίτητη η ρευστότητα

  Αυτό που έχουν τονίσει τις τελευταίες ημέρες οι εγχώριοι αναλυτές είναι ότι παρά το γεγονός ότι το ΧΑ βρίσκεται σε μια φάση εσωστρέφειας και πλάγιας κίνησης, με εξαίρεση το "διάλειμμα" των αναταράξεων που προκάλεσε η ανακοίνωση για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, η ρευστότητα στους κωδικούς έχει βελτιωθεί, χωρίς να διαταραχθούν τα επίπεδα της αγοράς.

  Η ύπαρξη υψηλών ποσοστών ρευστότητας, εάν επαναεισαχθούν στο ταμπλό θα αποτελέσουν τα νέα καύσιμα που χρειάζεται η αγορά για να καταφέρει να αλλάξει επίπεδο και να σπάσει το εύρος στο οποίο έχει καθηλωθεί την τελευταία 6ετία. Αρκεί φυσικά οι καταλύτες του τουρισμού και του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης να λειτουργήσουν εγκαίρως και ανοδικά τους επόμενους μήνες.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει απώλειες 2,57%, με τις Φουρλής, Λάμδα, Jumbo και Μυτιληναίο να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ.

  Στον αντίποδα, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ σημειώνουν κέρδη 1,24% και 1,14% αντίστοιχα, με τις ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Titan, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Alpha Bank και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με μικρή άνοδο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ