Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Μαϊ-2021 10:01

  Εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων "παγώνουν" τις δραστηριότητές τους στην Κίνα - Στα $36.000 το bitcoin

  Εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων "παγώνουν" τις δραστηριότητές τους στην Κίνα - Στα $36.000 το bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των HashCow και BTC.TOP, "πάγωσαν" όλες ή μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο αυστηροποιεί το πλαίσιο εξόρυξης και εμπορίας bitcoin, δημιουργώντας πιέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων εν μέσω αυξημένων διεθνών ρυθμιστικών ελέγχων.

  Ειδικότερα, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε τόσο τις υπηρεσίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων όσο και τις συναλλαγές σε πελάτες στην ηπειρωτική Κίνα, προσθέτοντας ότι θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητές του στο εξωτερικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η BTC.TOP ανακοίνωσε επίσης την αναστολή δραστηριοτήτων στην Κίνα επικαλούμενη τους ρυθμιστικούς κινδύνους, ενώ η HashCow ανακοίνωσε ότι θα "παγώσει" την αγορά bitcoin.

  "Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καταναλώνει πολλή ενέργεια, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα στην Κίνα", δήλωσε ο Chen Jiahe, υψηλόβαθμο στέλεχος της Novem Arcae Technologies με έδρα το Πεκίνο.

  Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε και το Κινεζικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

  Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη "η αντιμετώπιση των συνθηκών εξόρυξης και εμπορίας bitcoin και η αποφασιστική αποτροπή μετάδοσης μεμονωμένων κινδύνων στην κοινωνία”, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη να θέσει αυστηρά όρια όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που το συμβούλιο "στόχευσε" την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, μια μεγάλη επιχείρηση στην Κίνα που αντιπροσωπεύει το 70% της διεθνούς προσφοράς κρυπτονομισμάτων.

  Το bitcoin δέχτηκε μεγάλο πλήγμα μετά τις ανακοινώσεις από την Κίνα και σημειώνει τώρα πτώση σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό του. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έφτασε να χάνει έως και 17% την Κυριακή, πριν "μαζέψει" κάποιες από τις απώλειές του. Παράλληλα, το ether υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών την Κυριακή, χαμηλότερα κατά 60% από το ρεκόρ του πριν από 12 ημέρες. Αυτήν την ώρα, και σύμφωνα με τον ιστότοπο investing.com, το bitcoin σημειώνει πτώση 3,50% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 36.216 δολάρια ενώ το ether, υποχωρεί κατά 4,31% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 2.164,1 δολάρια.

  Η προστασία των επενδυτών και το ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών που εξετάζουν το εάν και πώς πρέπει να ρυθμίσουν τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

  Σημειώνεται πως τα νέα από την Κίνα ήρθαν μόλις μία ημέρα μετά τη δέσμευση αξιωματούχων των ΗΠΑ να αυστηροποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων επικαλούμενοι τη χρήση τους "σε παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής”.

  Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα απαιτήσει να δηλώνονται στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων των ΗΠΑ όλες οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων αξίας άνω των 10.000 δολαρίων, όπως ισχύει και για τις συναλλαγές με μετρητά.

  Εν τω μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα ενέχουν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, υποδεικνύοντας ότι ενδέχεται να απαιτηθεί μεγαλύτερη ρύθμιση του ολοένα και πιο δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ