Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 21:19

  Κέρδη 2,1% για τον χρυσό στην εβδομάδα

  Κέρδη 2,1% για τον χρυσό στην εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις όπου το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.  

  "Η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις κινήσεις της Fed τους επόμενους μήνες και πώς αυτές θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό και το αμερικανικό χρηματιστήριο", έχουν συμβάλει στην άνοδο της τιμής του χρυσού, δήλωσε ο Jeff Klearman της GraniteShares.

  "Το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αργά ή γρήγορα, λόγω του πληθωρισμού που είναι σε υψηλότερα του αναμενόμενου επίπεδα, έχει αναστατώσει τις αγορές, αυξάνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών να στραφούν στον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο", επισήμανε ο ίδιος.

  Όπως τόνισε ο Klearman, η γρήγορη και απότομη πτώση του bitcoin μπορεί να αποδυνάμωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα ως "αντικαταστάτες του χρυσού" και να τους οδηγήσει να κινηθούν επενδυτικά απευθείας στον χρυσό.

  Η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου έχει συμβάλει επίσης στα κέρδη που καταγράφει ο χρυσός τον τελευταίο καιρό. Το δολάριο διαπραγματεύεται με απώλειες 1% σε μηνιαία βάση, ενώ στο τρίμηνο σημείωσε πτώση άνω του 3%.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 5,20 δολάρια ή 0,3% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.876,70 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με κέρδη της τάξης του 2,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.. 

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 35 σεντς ή 1,3%, κλείνοντας στα 27,72 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,9% στα 4,52 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας απώλειες 3% στην εβδομάδα.

  Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα υποχώρησε κατά 1% στα 1.192,60 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,5% σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου έχασε 3,1% στα 2.782,50 δολάρια ανά ουγγιά, με το συμβόλαιο χάνει 3,8% στο τελευταίο5νθήμερο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ