Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 21:37

  Έκτη σερί ημέρα με κέρδη για τον χρυσό

  Έκτη σερί ημέρα με κέρδη για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη, διαγράφοντας τις απώλειες που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά, για να επεκτείνει το σερί των κερδών του σε έξι συνεδριάσεις, που αποτελεί το καλύτερο σερί για το 2021.

  Ο χρυσός άρχισε να κινείται χαμηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές την Τετάρτη, στον απόηχο των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Απρίλιο, που έδειξαν ότι τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς συμφώνησαν ότι οι όποιες αυξήσεις των τιμών είναι πιθανό να έχουν μόνο "παροδικές επιπτώσεις" στον πληθωρισμό.

  "Οι επενδυτές έκαναν μεγάλα βήματα τις τελευταίες ημέρες προς την αναγνώριση του παραδοσιακού ρόλου του χρυσού ως το κατεξοχήν αντισταθμιστικό μέσο κατά του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος", δήλωσε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.

  "Ο επόμενος σταθμός θα είναι να αναγνωρίσουν ότι, ναι, οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έρχονται, αλλά όταν έρθουν, θα είναι πολύ πίσω από το ρυθμό του πληθωρισμού, επειδή έτσι πρέπει να είναι", δήλωσε ο ίδιος στο MarketWatch λίγο μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

  "Καθώς αυτή η αντίληψη εδραιώνεται, οι επενδυτές θα διαπιστώσουν ότι ο χρυσός παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού", δήλωσε ο Lundin.

  Η "ασάφεια σχετικά με το tapering στα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και η στάση της για τα επιτόκια, μαζί με την αποκλιμάκωση της ανησυχίας για τον πληθωρισμό" συνέβαλαν στην άνοδο του χρυσού την Πέμπτη, δήλωσε στο MarketWatch ο Jeff Wright της Wolfpack Capital. "Ο χρυσός μπορεί ακόμη να κινηθεί υψηλότερα, αλλά "θα βρει αντίσταση για να ξεπεράσει τα 1.900 δολάρια", επισήμανε.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε την Πέμπτη 40 σεντς ή 0,02%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.881,90 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από κέρδη 0,7% την Τετάρτη. Αυτή η άνοδος ήταν η έκτη συνεχόμενη για το πολύτιμο μέταλλο, το καλύτερο σερί από τις εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις με κέρδη που έληξαν στις 29 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Η τιμή του χρυσού την Πέμπτη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιανουαρίου.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 4 σεντς ή 0,2%, για να κλείσει στα 28,07 δολάρια ανά ουγγιά.

  Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για τον χαλκό υποχώρησε κατά 0,2% στα 4,57 δολάρια ανά λίβρα μετά από απώλειες άνω του 3% την Τετάρτη.

  Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 0,3% στα 1.205 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,5% στα 2.870,20 δολάρια ανά ουγγιά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ