Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 17:02

  Ανοδικά μετά την τριήμερη πτώση η Wall Street

  Ανοδικά μετά την τριήμερη πτώση η Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:14

  Aνοδικά, με οδηγό τον Nasdaq, κινούνται οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, που προσπαθούν να αποφύγουν μια τέταρτη διαδοχική ημέρα πτώσης, με τους επενδυτές να εστιάζουν σήμερα την προσοχή τους στα θετικά νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας.

  Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 242,73 μονάδες ή 0,72% στις 34.138,77 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,96% στις 4.155,11 μονάδες. 

  Ο Nasdaq κερδίζει 1,52,% στις 13.502,30 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίες φαίνεται να ανακάμπτουν μετά τη "βουτιά” που κατέγραψαν οι τίτλοι που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως αυτές των Tesla, Coinbase και MicroStrategy στον απόηχο της κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, συμπαρασύροντας χαμηλότερα το σύνολο της αγοράς. 

  Η μετοχή της Tesla καταγράφει κέρδη άνω του 3%, ο τίτλος της Coinbase ενισχύεται κατά 2,7%, ενώ η μετοχή της MicroStrategy σημειώνει "άλμα" 6,8%.

  Οι επενδυτές εστιάζουν σήμερα στα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς η οικονομία ανακάμπτει. 

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών υποχώρησαν κατά 34.000 στις 444.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 450.000. 

  Παράλληλα, το κλίμα σήμερα στην αγορά φαίνεται να είναι βελτιωμένο μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που θύμισε "τρενάκι του τρόμου”, καθώς η σταθεροποίηση του bitcoin και εν γένει της αγοράς κρυπτονομισμάτων μετά την κατακόρυφη πτώση το πρωί της Τετάρτης άμβλυνε τις ανησυχίες των επενδυτών.

  Οι επενδυτές, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να αξιολογούν τα πρακτικά της Fed τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες, που επιβεβαίωσαν από τη μία τους φόβους τους ότι ενδεχόμενη έκρηξη του πληθωρισμού θα μπορούσε να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συσφίξει τη νομισματική πολιτική της, υποδηλώνοντας όμως από την άλλη ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. 
  "Ένας αριθμός αξιωματούχων επισήμανε ότι εάν η οικονομία συνεχίσει να σημειώνει ραγδαία πρόοδο προς τους στόχους [της κεντρικής τράπεζας], ενδεχομένως η κατάλληλη προσέγγιση θα ήταν κάποια στιγμή στις επόμενες συνεδριάσεις να ξεκινήσει η συζήτηση σε ένα σχέδιο για την προσαρμογή του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων", αναφέρουν τα πρακτικά. 

  "Αρκετοί συμμετέχοντες σημείωσαν πάντως ότι αναμένεται να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι η οικονομία να έχει σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο για μέγιστη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ