Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 16:00

  Μικρές απώλειες για τα futures της Wall

  Μικρές απώλειες για τα futures της Wall
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικρές απώλειες κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve από τον Απρίλιο, τα οποία έδειξαν ότι κάποιοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο της σταδιακής απόσυρσης της στήριξης που προσφέρει η τράπεζα στην οικονομία. 

  Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 65 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 1,35 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq στο μεταξύ κερδίζουν 12 μονάδες. 

  Την Τετάρτη οι δείκτες συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο μια "έκρηξη" του πληθωρισμού να αναγκάσει την Federal Reserve να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. 

  Τα πρακτικά της Fed τα οποία δημοσιεύτηκαν χθες πράγματι έδειξαν ότι κάποιοι αξιωματούχοι θα ήταν ανοιχτοί σε μια συζήτηση για την περιστολή του γιγαντιαίου προγράμματος αγορών ομολόγων "κάποια στιγμή" στο μέλλον.

  "Ένας αριθμός αξιωματούχων επισήμανε ότι εάν η οικονομία συνεχίσει να σημειώνει ραγδαία πρόοδο προς τους στόχους [της κεντρικής τράπεζας], ενδεχομένως η κατάλληλη προσέγγιση θα ήταν κάποια στιγμή στις επόμενες συνεδριάσεις να ξεκινήσει η συζήτηση σε ένα σχέδιο για την προσαρμογή του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων", αναφέρουν τα πρακτικά. 

  "Αρκετοί συμμετέχοντες σημείωσαν πάντως ότι αναμένεται να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι η οικονομία να έχει σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο για μέγιστη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών".

  Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς η οικονομία ανακάμπτει. 

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις στα τακτικά προγράμματα των πολιτειών υποχώρησαν κατά 34.000 στις 444.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 450.000. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν στις 478.000 αιτήσεις. 

  Η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τα μέσα Μαρτίου του 2020, αν και οι αιτήσεις παραμένουν πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Στις αρχές του Απριλίου του 2020, στο αποκορύφωμα της κρίσης, οι αιτήσεις είχαν εκτοξευτεί στις 6,149 εκατ. 

  Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν την ακραία μεταβλητότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin ανέκτησε το επίπεδο των 40.000 δολ. σήμερα έχοντας προηγουμένως κατρακυλήσει κοντά στα 30.000 δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ