Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 19:28

  Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε μάκρο και αποτελέσματα

  Θετικά πρόσημα, με χαμηλό τζίρο, στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν σήμερα την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ καθώς και σε ένα νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2% και έκλεισε στις 443,04 μονάδες.

  Ο γερμανικός DAX αν και ξεκίνησε τις συναλλαγές έντονα ανοδικά, έχασε στο τέλος τα κέρδη του, κλείνοντας με μικρές απώλειες 0,07% στις 15.386,58 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,2% στις 6.353,67 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 7.034,24 μονάδες.  

  Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωσε άνοδο 0,3%. 

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat έδειξαν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,6% το α' τρίμηνο του 2021, καθώς το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε όλες τις μεγαλύτερες χώρες εκτός της Γαλλίας.

  Η Eurostat επίσης ανακοίνωσε ότι η απασχόληση μειώθηκε 0,3% στους πρώτους τρεις μήνες του 2021, μετά από την αύξηση 0,4% σε τριμηνιαία βάση κατά το προηγούμενο τρίμηνο. 

  Καλύτερα τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία έδειξαν ότι ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,8% το πρώτο τρίμηνο.

  Στα επιχειρηματικά νέα, η Imperial Brands ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις στο α΄ εξάμηνο, καθώς η εταιρεία καπνού επωφελήθηκε από την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, και δήλωσε πως ήταν σε τροχιά για να πετύχει τους ετήσιους στόχους. Η εταιρεία που παρασκευάζει τα τσιγάρα Gauloises Blondes και Winston, ανακοίνωσε οργανικά προσαρμοσμένα έσοδα α΄ εξαμήνου στα 3,57 δισ. στερλίνες (5,06 δισ. δολάρια), υψηλότερα 3,5% σε ετήσια βάση, σε σταθερό νόμισμα για το εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

  Παράλληλα, πτώση 1,2% κατέγραψαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο σημείο των εκτιμήσεων και χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα EBITDA 14,4 δισ. ευρώ και έσοδα 43,8 δισ. ευρώ, χαμηλότερα 2,6% για το έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ