Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 19:18

  Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ωστόσο με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές. 

  Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 266.000 τον Απρίλιο μετά την καθοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Μαρτίου κατά 770.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. 

  Τα στοιχεία για την ανεργία επίσης διέψευσαν τους αναλυτές που περίμεναν να μειωθεί, με τον δείκτη ανεργίας ωστόσο να αυξάνεται στο 6,1%.

  Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,89% στις 444,93 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να προσθέτει 2,1% και να ηγείται των κερδών.

  Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,34% στις 15.399,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 6.385,51 και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κέρδισε 0,76% στις 7.129,71. 

  Στην περιφέρεια ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 9.059,20 μονάδες και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 24.612,04. 

  Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ανακοίνωσε η Destatis. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 1,8%.

  Οι γερμανικές επιχειρήσεις αψήφησαν την κρίση του κορονοϊού και αύξησαν τις εξαγωγές τους για 11ο συνεχή μήνα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία, με την αύξηση των εξαγωγών να διαμορφώνεται στο 1,2%, διπλάσια συγκριτικά με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. 

  Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο αλλά λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2% τον Μάρτιο.

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, αυξήθηκαν τα κέρδη της Adidas AG στο α΄ τρίμηνο καθώς οι επιδόσεις βελτιώθηκαν σε όλα τα τμήματα της αγοράς, ενώ επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, κάνοντας λόγο για υψηλότερες πωλήσεις. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 558 εκατ. ευρώ έναντι των 31 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 20% στα 5,27 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τόσο από τις απευθείας πωλήσεις όσο και από αυτές μέσω Διαδικτύου. Η μετοχή της σημείωσε "άλμα" 9% στη σημερινή συνεδρίαση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ