Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 21:25

  Ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια ο χρυσός επιστρέφοντας σε επίπεδα Φεβρουαρίου

  Σε χαμηλό σχεδόν 9 μηνών έσπρωξαν τον χρυσό τα ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη της τάξεως του 1,8% κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει πάνω από το σημαντικό "ψυχολογικό" όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, παίρνοντας ώθηση από την πτώση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και του δολαρίου. 

  Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε την Πέμπτη στο 1,57%, ενώ το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,4% στα 90,964, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index DXY.

  Η άνοδος του πολύτιμου μετάλλου πάνω από τα 1.800 δολάρια είναι "κάτι ιδιαίτερο για τον χρυσό", δήλωσε στο MarketWatch ο Ross Norman, διευθύνων σύμβουλος της Metals Daily.

  "Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει επιχειρήσει πέντε φορές ανεπιτυχώς να προσεγγίσει αυτά τα επίπεδα, γεγονός που ενίσχυσε τις αντιστάσεις", δήλωσε ο ίδιος. 

  Ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της ActivTrades, δήλωσε ότι ο χρυσός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη άνοδο εάν καταφέρει να ξεπεράσει τις αντιστάσεις των πωλητών 

  "Η διάσπαση αυτής της ζώνης (σ.σ.: των 1.800 δολαρίων) θα άνοιγε χώρο για μεγαλύτερη  ανάκαμψη", επισήμανε ο ίδιος.

  Έτσι, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 31,40 δολάρια, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1,815,70 ανά ουγγιά.  Ήταν η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε το "φράγμα" τον 1.800 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 92 σεντς ή 3,5% κλείνοντας στα 27,45 δολάρια ανά ουγγιά, κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

  Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για τον χαλκό πρόσθεσε 1,4% για να διαμορφωθεί στα 4,56 δολάρια ανά λίβρα, καταγράφοντας νέο υψηλό δεκαετίας.

  Η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.244,50 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,1% στα 2.940 δολάρια ανά ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ