Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 19:31

  Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά ομολόγων

  Γιατί γίνεται ανάρπαστο το ελληνικό χρέος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

  H απροσδόκητη αύξηση που παρουσίασε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο (12% σε ετήσια βάση), συνέβαλε στην μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

  Από την άλλη πλευρά η συζήτηση που έχει ξανανοίξει αναφορικά με τον χρόνο απόσυρσης των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζει η ΕΚΤ επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα στην αγορά. Οι αναλυτές της Danske Bank υπολογίζουν ότι η ΕΚΤ τελικώς δεν θα εξαντλήσει στο σύνολο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP, προβλέποντας αντί για ομόλογα αξίας 1,85 τρισ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα αγοράσει τελικώς 1,65 τρισ. ευρώ.

  Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 197 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 109 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε ελαφρώς στο 0,96% από 0,98% που κυμαίνονταν έναντι -0,22% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,18%.

  Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2049 από 1,2044 δολ. που άνοιξε η αγορά.

  Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2060 δολ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ