Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Μαϊ-2021 22:40

  Δεύτερη ημέρα κερδών για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για υψηλότερη ζήτηση

  ΙΕΑ: Η διεθνής ζήτηση για πετρέλαιο δεν αναμένεται να ενισχυθεί από την κυκλοφορία εμβολίου για μεγάλο μέρος του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη, βρίσκοντας στήριξη στο γεγονός ότι οι επενδυτές ελπίζουν πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα οδηγήσει σε υψηλότερη ζήτηση καθώς πλησιάζει και η καλοκαιρινή περίοδος για τα ταξίδια.

  "Από εδώ και πέρα, θα πρέπει αν εστιάζουμε στα αεροπορικά ταξίδια", δήλωσε ο James Williams, οικονομολόγος της WTRG Economics. "Τα αεροπορικά ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό θα συνεχίσουν να βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες στην Ινδία", τόνισε. Δεδομένης της "άρσης τόσων περιορισμών στις ΗΠΑ και της αυξημένης ζήτησης για διακοπές, αναμένεται να δούμε μια ισχυρή αύξηση στην κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι".

  Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 1,20 δολάρια ή 1,9% στα 65,69 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 1,32 δολάρια ή σχεδόν 2% στα 68,88 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

  Στις ΗΠΑ, η ζήτηση αυξάνεται, και σε συνδυασμό με σχέδια για την χαλάρωση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο στα αεροπορικά ταξίδια, αυτές οι εξελίξεις "αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την μείωση της ζήτησης στην Ινδία και τις ανησυχίες για την επιστροφή του εφοδιασμού από το Ιράν", δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στη The Price Futures Group.

  Εξάλλου και η Κομισιόν πρότεινε τη Δευτέρα να γίνονται δεκτοί οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού ταξιδιώτες από χώρες με "καλή επιδημιολογική κατάσταση".

  Στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες άρχισαν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα ή ανακοίνωσαν σχέδια για άρση ή μείωση των περιορισμών. Σημειώνεται επίσης πως ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ μειώθηκε κάτω από τα 50.000 την ημέρα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο. Σχεδόν 1,67 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από ελέγχους σε αεροδρόμια των ΗΠΑ την Κυριακή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, στον υψηλότερο αριθμό από τα μέσα Μαρτίου του περασμένου έτους.

  Εν τω μεταξύ, στοιχεία από το Bloomberg έδειξαν ότι ο OPEC διατήρησε την παραγωγή πετρελαίου ως επί το πλείστον σταθερή τον Απρίλιο πριν από την αύξηση της παραγωγής που ξεκίνησε αυτόν τον μήνα.

  Ειδικότερα, ο OPEC άντλησε κατά μέσο όρο 25,27 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, δηλαδή περίπου 50.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα από ότι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ