Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 17:02

  Νευρικότητα στη Wall μετά τις ανακοινώσεις της Fed

  Νευρικότητα στη Wall μετά τις ανακοινώσεις της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:51

  Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι διατηρεί σταθερή τη νομισματική πολιτική της, κρατώντας αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια και συνεχίζοντας τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, παρότι εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

  Στη δήλωση πολιτικής που ακολούθησε τη συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, η Fed αναφέρει ότι "εν μέσω προόδου στο μέτωπο των εμβολιασμών και της ισχυρής πολιτικής στήριξης, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχουν ενισχυθεί" τις τελευταίες έξι εβδομάδες. 

  Ακόμη και οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού εμφανίζουν βελτίωση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, που στη σημερινή της ανακοίνωση έχει απαλείψει την αναφορά που υπήρχε στην προηγούμενη δήλωση πολιτικής της ότι η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση αποτελεί "σημαντικό κίνδυνο" για την πανδημία.

  Οι επενδυτές προσπαθούν εν τω μεταξύ να αφομοιώσουν τα τελευταία μεικτά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης σήμερα τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Apple, Facebook και PayPal, καθώς επίσης και των Qualcomm και eBay.

  Από τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ξεχωρίζουν αυτές της Boeing, η οποία ανακοίνωσε ζημιές που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Amgen που επίσης ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Αμφότερες οι μετοχές να αποτελούν "βαρίδια” για τον Dow Jones σήμερα.

  Στον αντίποδα η Microsoft ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, με ορισμένους αναλυτές ωστόσο να εμφανίζονται απογοητευμένη.

  Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, η άνοδος των οποίων έχει εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,641%, μετά τη χθεσινή άνοδο που ήταν η εντονότερη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. 

  Δείκτες

  Μετά το "σήμα" της Fed ότι δεν αναμένεται να αλλάξει, τουλάχιστον άμεσα, τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, οι βασικοί δείκτες της Wall Street επιχείρησαν να κινηθούν ανοδικά, όμως η αντίδρασή τους δεν είχε διάρκεια/. 

  Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρότι περιόρισε τις αρχικά υψηλότερες απώλειές του, υποχωρεί εκ νέου και χάνει λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης 126,72 μονάδες ή 0,37% στις 33.858,21 μονάδες. "Φρένο" πάτησε και ο S&P 500 κινείται σχεδόν αμετάβλητος πέριξ των 4.1986,60 μονάδων, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq επέστρεψε στο κόκκινο, χάνοντας 0,17% στις 14.065,74, μονάδες.

  Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο για τρίτο διαδοχικό μήνα και ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ, αλλά η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αμερικανική οικονομία που ανακάμπτει ταχύτερα από άλλες χώρες.

  Το εμπορικό χάσμα αγαθών αυξήθηκε κατά 4% στα 90,6 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

  Οι εισαγωγές αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 6,8% φτάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 232,6 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.

  Οι εξαγωγές των ΗΠΑ επίσης αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 142,1 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές έχουν ανακάμψει πιο αργά από τις εισαγωγές, επειδή οι οικονομίες άλλων χωρών δεν επανέρχονται από το σοκ της υγειονομικής κρίσης τόσο γρήγορα όσο οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η ζήτηση για αμερικανικά προϊόντα να είναι πιο ήπια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ