Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 11:17

  Ήπιες πιέσεις και επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Μεταβλητότητα και επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:12:06

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Στη ζώνη των 900 μονάδων κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ακόμη δέχεται τις πιέσεις από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που επιμένουν στο ταμπλό, προσπαθώντας και να κρατήσει τα επίπεδα ώστε να ολοκληρώσει την διορθωτική του κίνηση.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 899,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.181,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,38% στις 591,78 μονάδες.

   

  Η αύξηση του τζίρου συνδέεται με ένα ακόμη πακέτο που διακινήθηκε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, στην οποία συνεχίζονται οι μετοχικές αλλαγές. Το πακέτο των 1,12 εκατ. τεμαχίων διακινήθηκε στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, στην τιμή των 11,20 ευρώ, ήτοι με premium 13,7% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,09% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ Τέρνα και ήταν αξίας 12,6 εκατ. ευρώ.

  Επιλεκτικότητα

  Αν και η χθεσινή διόρθωση διευρύνθηκε στο τέλος σε όλο το ταμπλό, το μήνυμα που έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες η αγορά, και το οποίο παραμένει σε ισχύ, είναι αυτό της εσωτερικής διόρθωσης και των επιλεκτικών κινήσεων. Με την καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα (πλην των πακέτων) να κινείται σε φθίνουσα πορεία, λόγω και της εποχικότητας, η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων κινείται περισσότερο συντηρητικά, αναμένοντας το πλούσιο σε εξελίξεις πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

  Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις έχουν ανακοπεί, με την αγορά να παρακολουθεί σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του senior preferred τίτλου της Eurobank, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στην περιοχή του 2,375%. Στόχος είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση να ολοκληρώνεται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, μέσα στα πρώτα λεπτά του ανοίγματος του βιβλίου είχαν ήδη συγκεντρωθεί 750 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας δηλαδή ήδη την έκδοση.

  Το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί αυτό το διάστημα, τόσο με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, όσο και με την αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P και την προοπτική της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, φαίνεται να αποτυπώνεται στο ταμπλό, ακόμη και αν ο γενικός δείκτης χρειάζεται να κάνει τις απαραίτητες τεχνικές στάσεις πριν δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 11,04%, με τον ΟΛΠ, τον Titan και την Εθνική να ακολουθούν με απώλειες άνω του 2%. Άνω του -1% κινούνται και οι Φουρλής, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo, με τις ΕΧΑΕ, Λάμδα, Alpha Bank, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και ΟΤΕ να ακολουθούν με ήπιες απώλειες.

  Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,12%, με την Aegean να είναι στο +1,49%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Euribank, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή η Βιοχάλκο και η ΓΕΚ Τέρνα.

   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ