Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 13:14

  Υπό την πίεση του profit taking το Χρηματιστήριο

  Βρίσκει στηρίγματα στην πτώση το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Αδύναμο εμφανίζεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών να συνεχίσει το ήδη επί τρείς ημέρες ανοδικό του σερί, με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να οδηγούν τον γενικό δείκτη σε χαμηλότερα εδάφη και κάτω από τις 910 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,42% στις 909,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.207,69 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,15% στις 605,50 μονάδες.

  Αν και προσπάθησε νωρίτερα η αγορά να κινηθεί υψηλότερα και να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 910 μονάδες, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών τελικά δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για επιβεβαίωση των επιπέδων. Ωστόσο, αν και η πλειονότητα των τίτλων βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, υπάρχουν κάποιες στηρίξεις πέριξ των 910 μονάδων, με τους long να επιχειρούν ώστε να μην ανατροφοδοτηθούν περισσότερες εντολές πώλησης.

  Οι δύο... σχολές

  Μέχρι στιγμής από την πλευρά των αναλυτών υπάρχουν δύο σχολές για τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη είναι ότι η αγορά θα πρέπει να συνεχίσει την άνοδο πάνω από τις 910 μονάδες, ώστε να διασφαλίσει τα επίπεδα σε πιθανή διόρθωση και η δεύτερη είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια συσσώρευση, δεδομένης και της πτωτικής πορείας του τζίρου, εύλογα εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας.

  Άλλωστε, ήδη η αγορά έχει κάνει μια σημαντική κίνηση από τα χαμηλά του Ιανουαρίου, επομένως οι εσωτερικές διορθώσεις θα δώσουν τον "αέρα" που χρειάζονται αρκετοί τίτλοι ώστε να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη πλησίον των επιπέδων των υψηλών του 2020, ήτοι προς τις 949 μονάδες.

  Την ίδια ώρα, οι καταλύτες για καλύτερα επίπεδα υπάρχουν, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε μακροοικονομικό. Δεν μπορεί άλλωστε να παραβλέψει κανείς και το ότι η S&P σήμερα έδωσε δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία σε διάστημα λίγων ημερών, αφού σε νέα της έκθεση για τα σημαντικά οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης ξεχωρίζει την Ελλάδα ως τη νικήτρια της ανάπτυξης στην ευρωζώνη στα επόμενα επτά χρόνια, βλέποντας σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ έως και άνω του 18%.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 3,72%, με τον ΟΛΠ να είναι στο -2,33% και τις Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, Coca Cola, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Εθνική και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, MotorOil, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Φουρλής, Alpha Bank και Jumbo.

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 15,70%, με τη Λάμδα να είναι στο +1,53% και τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Eurobank να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ