Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 10:41

  Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές ενόψει Fed

  Διστακτικά ανοδικά το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.27

  Αρνητικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές την Τρίτη ενόψει της διήμερης σύσκεψης της Federal Reserve στις ΗΠΑ που ξεκινάει σήμερα και με τους επενδυτές παράλληλα να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο σε εταιρικά αποτελέσματα.

  Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,06% στις 439,95 μονάδες. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 υποχωρεί 0,23%.

  Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,23%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,14% και ο γαλλικός CAC-40 διολισθαίνει 0,13%.

  Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 υποχωρεί 0,33% και ο ιταλικός FTSE MIB κινείται πτωτικά κατά 0,49%.

  Οι επενδυτές αναμένουν τη διήμερη σύσκεψη της Fed στις ΗΠΑ η οποία ξεκινά σήμερα. Η τράπεζα δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια ενέργεια, αλλά οι επενδυτές αναμένουν ιδιαιτέρως τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell, ιδίως όσον αφορά τον πληθωρισμό.

  Στο μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται και εταιρικά αποτελέσματα.

  Ειδικότερα, υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της HSBC Holdings σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,88 δισ. δολάρια έναντι των 1,79 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

  Παράλληλα, η UBS Group ανακοίνωσε αύξηση των κερδών στο τρίμηνο παρά το πλήγμα των 774 εκατ. δολαρίων που υπέστη στις δραστηριότητές της εξαιτίας της κατάρρευσης του Archegos. Συγκεκριμένα, και παρά τη χρέωση, τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν 14% στα 1,82 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,59 δισ. δολάρια.

  Πτώση κερδών και μικρή αύξηση των πωλήσεων ανακοίνωσε από τη μεριά της η Novartis για το α΄ τρίμηνο. Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,06 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 2,17 δισ. δολάρια πριν από ΄ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 12,41 δισ. δολάρια από τα 12,3 δισ. δολάρια.

  Στο μεταξύ, η Schneider Electric SE ανακοίνωσε αύξηση 12% στα έσοδα α΄ τριμήνου, καθώς επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη ζήτηση στις δραστηριότητες και στις αγορές της, και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

  Ακόμη, η ABB Ltd ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο α΄ τρίμηνο αλλά διατήρησε έναν επιφυλακτικό τόνο για το β΄ τρίμηνο, καθώς αναμένει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αποτυπώσουν τα χαμηλά επίπεδα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο β΄ τρίμηνο.

  Επιπλέον, η BP Plc ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το α΄ τρίμηνο του έτους, αποτυπώνοντας τις ισχυρότερες τιμές πετρελαίου και αερίου, και τόνισε πως προχωρά στην εξαγορά 500 εκατ. δολαρίων ίδιων μετοχών στο β΄ τρίμηνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ