Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 21:32

  Σε υψηλό 9 ετών ο χαλκός - Μικρές απώλειες για τον χρυσό

  Σε υψηλό 9 ετών ο χαλκός - Μικρές απώλειες για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσε ο χαλκός, ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ 9 ετών σήμερα, με τα σχέδια του Μπάιντεν για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να πυροδοτούν τις προσδοκίες για μεγαλύτερη ζήτηση του βιομηχανικού μεταλλού.

  Η προώθηση της πράσινης ενέργειας, όπως εκφράστηκε από τον Τζο Μπάιντεν στη Συνόδο Κορυφής για το κλίμα, έδωσε ώθηση στον χαλκό, ο οποίος "παίζει μεγάλο ρόλο" στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω των "ιδιοτήτων αγωγιμότητας" που διαθέτει, δήλωσε ο Τζον Καρούσο, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στην RJO Futures.

  Το  πακέτο Μπάιντεν για τις υποδομές ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων έχει αυξήσει τις προσδοκίες για τη ζήτηση χαλκού, δήλωσε ο ίδιος στο MarketWatch.

  Η αύξηση της τιμής του χαλκού οφείλεται επίσης στην πτώση του αμερικανικού δολαρίου, όπως τόνισε ο Caruso. Συγκεκριμένα, το δολάριο στον δείκτη ICE US Dollar Index DXY, υποχώρησε κατά 0,7% αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

  Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου για τον χαλκό  σημείωσε άνοδο 6 σεντς ή 1,5%, για να διαμορφωθεί στα 4,336 δολάρια ανά λίβρα στο Comex. Αυτή η τιμή είναι η υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data. 

  Σε εβδομαδίαια βάση ο χαλκός έκανε "άλμα" περίπου 4%.

  Μικρές απώλειες για τον χρυσό

  Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, αφού η αύξηση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου άμβλυνε την  ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές.

  Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε σήμερα 4,20 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex.

  Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 11 σεντς ή 0,4%, στα  26,08 δολάρια ανά ουγγιά.

  Σε εβδομαδιαία βάση χρυσός και ασήμι σημείωσαν μικρές απώλειες περίπου 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άνοδο 2% στα 1.233,10 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας 2% υψηλότερα στην εβδομάδα.

  Το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 0,5% για να σημειώσει άλλο ένα ιστορικό υψηλό στα 2.857 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο περίπου 3% σε εβδομαδιαία βάση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ