Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 14:07

  Δυσφορία ΣΜΕΧΑ προς Τρ. Πειραιώς για τις μηδενικές προμήθειες της ΑΜΚ στην Ελλάδα

  Δυσφορία ΣΜΕΧΑ προς Τρ. Πειραιώς για τις μηδενικές προμήθειες της ΑΜΚ στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Την έντονη δυσφορία του προς τη διοίκηση της Τρ. Πειραιώς εκφράζει  ο φορέας εκπροσώπησης των χρηματιστηριακών εταιρειών (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών), αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε η Τράπεζα τις προμήθειες για την εν εξελίξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά για τους εγχώριους επενδυτές.

  Ο ΣΜΕΧΑ, με επιστολή προς την Πειραιώς η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Capital.gr, καλεί τη διοίκηση της τράπεζας να επανεξετάσει το θέμα των προμηθειών, ώστε να αποκατασταθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των ΕΠΕΥ που δραστηριοποιήθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς.

  Μηδενικές οι προμήθειες στην Ελλάδα

  Όπως διαπιστώνει ο ΣΜΕΧΑ, δεδομένου ότι ένα σημαντικό τμήμα της συνολικής συγκέντρωσης των κεφαλαίων της Πειραιώς απευθύνεται σε ημεδαπούς επενδυτές, άρα και κατά πλειοψηφία πελάτες των ελληνικών ΕΠΕΥ, δεν έχει οριστεί αμοιβή προς αυτές τις δραστηριοποιούμενες ΕΠΕΥ, όπως προβλέπεται σχετικά για τις επενδυτικές εργασίες που παρέχουν.

  Αντίστοιχα όμως, όπως τονίζεται στην επιστολή,  για την  ιδιωτική τοποθέτηση που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές (εξαιρουμένων των Cornerstone Investors), η οποία θα καλύψει το 30% της έκδοσης, προβλέπονται αμοιβές ύψους 61 εκατ. ευρώ. Ο ΣΜΕΧΑ σημειώνει ότι στο πρόσφατο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, και πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, υπήρχε αμοιβή η οποία εξαρτάτο από το είδος των υπό συγκέντρωση κεφαλαίων (equity ή debt).

  Εάν αναλογιστεί κανείς και τα αυξημένα διαχειριστικά κόστη που συνεπάγονται της ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς, ο ΣΜΕΧΑ ζητά από τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφαση για τις αμοιβές των χρηματοοικονομικών συμβούλων προκειμένου να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των ξένων και των ελληνικών επενδυτικών εταιρειών που τρέχουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ