Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 10:53

  Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Νευρικότητα και επιλεκτικές πιέσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:35

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Η επιφυλακτικότητα την επομένη ενός μεγάλου άλματος τελικά έκαμψε τις προσπάθειες προσέγγισης των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αυτήν την ώρα προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων και πιέσεων σε αρκετούς τίτλους. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 892,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση επίσης 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.162,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,53% στις 591,13 μονάδες.

  Η επομένη του άλματος

  Μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενο η αγορά να αναζητά τις στηρίξεις της προκειμένου αφενός να επαναπροσεγγίσει το δύσκολο επίπεδο των 900 μονάδων και αφετέρου να απορροφήσει τις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων, που λογικά θα υπάρξουν. Η εικόνα που δίνει πάντως αυτή τη στιγμή η αγορά είναι αυτή της αναμονής, αν κρίνει κανείς και από τη χαμηλή μέχρι τώρα συναλλακτική δραστηριότητα.

  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μπορεί οι συναλλαγές στην αγορά στα πρώτα λεπτά να εμφανίζονταν ικανοποιητικές, όμως η εστίαση βρίσκεται στη μετοχή της Alpha Bank, στην οποία μάλιστα όχι μόνο διακινήθηκε ένα πακέτο 2,5 εκατ. τεμαχίων στα 1,24 ευρώ, αλλά έχει διακινήσει πάνω από το 80% του μέχρι τώρα όγκου. Η μετοχή παραμένει στο επίκεντρο ακόμη και μετά το τριήμερο ράλι από τα 1,06 ευρώ σε πάνω από 1,20 ευρώ σήμερα. 

  Το στοίχημα των 950 μονάδων

  Ο γενικός δείκτης καταβάλει τη δεύτερη προσπάθεια του να υπερκεράσει το ψυχολογικό εμπόδιο των 900 μονάδων ενόψει, σύμφωνα με τον πιστοποιημένο αναλυτή Πέτρο Στεριώτη. Στα θετικά για την αγορά η "ψυχραιμία" που επέδειξαν οι επενδυτές στη διόρθωση 40 περίπου μονάδων του ΓΔ στις προηγηθείσες συνεδριάσεις. Δύσκολη, βέβαια, απόφαση το άνοιγμα νέων θέσεων όταν έχει ήδη προηγηθεί μεγάλο ράλι τους τελευταίους δυόμιση μήνες.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγχώρια κεφαλαιαγορά (επενδυτές και εισηγμένες) θα πρέπει να συνεχίσει να αξιοποιεί τις ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης, στην προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να διαφύγει επιτέλους από το πλαίσιο τιμών 420 - 950 μονάδων που "σημάδεψε" την τελευταία εξαετία.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,22%, με την Εθνική, τη Βιοχάλκο, την Τέρνα Ενεργειακή, τη Eurobank και τον Σαράντη να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Motor Oil και Μυτιληναίος. 

  Στον αντίποδα, η Aegean κρατά στο 2,49% τα κέρδη της, ενώ άνω του +1% κινούνται οι Ελλάκτωρ, Titan και Φουρλής. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Alpha Bank, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ, με τις Λάμδα, ΔΕΗ και ΟΛΠ να μην έχουν μεταβολή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ