Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Απρ-2021 14:09

  Αναζητά την ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο

  Βρίσκει στηρίγματα στην πτώση το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:12

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Οι μεγάλες μεταβολές στα πρόσημα επιλεγμένων τίτλων συνεχίζονται και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να στηριχθεί σε τρεις με τέσσερις τίτλους για να αντισταθμίσει το αρνητικό κλίμα στην πλειονότητα του ταμπλό και να επανέλθει στις 880 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 879,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.134,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,72% στις 584,87 μονάδες.

  Η νευρικότητα είναι το χαρακτηριστικό που κυριαρχεί από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στο ΧΑ σήμερα, το οποίο μπορεί να έχει περιορίσει τη διακύμανσή του εντός ενός εύρους 8,4 μονάδων, εντούτοις παλεύει να απορροφήσει τις πιέσεις στην πλειονότητα των τίτλων, προκειμένου να μην χάσει τα επίπεδα των 870 μονάδων. Και μπορεί οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα, ωστόσο αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι ένα ανάχωμα στις 870 μονάδες, στο οποίο οι long επεμβαίνουν για να το κρατήσουν.

  Τα ξεσπάσματα των τραπεζών

  Αν και το πρώτο 2ωρο της συνεδρίασης, ο τραπεζικός κλάδος έδειχνε έντονα σημάδια αδυναμίας, τόσο η Alpha Bank όσο και η Eurobank αντιδρούν έντονα ανοδικά αυτήν την ώρα, βοηθώντας και τον Γενικό Δείκτη να περιορίσει τις απώλειές του. Σημαντικοί υποστηρικτές είναι και οι Βιοχάλκο και ΔΕΗ, που με τις βαρύτητές τους αντισταθμίζουν τις πιέσεις που κυριαρχούν στον υπόλοιπο FTSE 25.

  Σαφώς βέβαια στο επίκεντρο της αγοράς παραμένει η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, το βιβλίο προσφορών της οποίας άνοιξε σήμερα στο εξωτερικό. Στο επίκεντρο παραμένουν και τα αποτελέσματα των εισηγμένων που ανακοινώνονται, με την αγορά να προσαρμόζει τις θέσεις της ανάλογα με τις θέσεις που άρχισαν οι εισηγμένες το νέο έτος.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει άλμα 4,31%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο +4%, ενώ η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 2,57%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Σαράντης, Μυτιληναίος, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής και η Jumbo. 

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς διευρύνει τις απώλειές της στο 28,47%, με τη Motor Oil να είναι στο -2,85% και τη ΓΕΚ Τέρνα στο -1,33%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Aegean, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ