Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2021 12:46

  Έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου στο Χρηματιστήριο

  Έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εξακολουθούν σε επιλεγμένους τίτλους, χωρίς όμως οι στηρίξεις του να έχουν παγιωθεί για την ολική επαναφορά πάνω από τις 880 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 872,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.110,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,66% στις 555,60 μονάδες.

  Από το -0,38% στο +0,84% και τώρα πάλι σε αρνητικά εδάφη το ΧΑ, το οποίο επί της ουσίας ακολουθεί το εύθραυστο κλίμα τους τραπεζικού κλάδου. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το ότι ο κλαδικός των τραπεζών έχει διαγράψει ένα τόξο διακύμανσης από το -1,60% έως το +2,10%, ήτοι πάνω από 20 μονάδες. Και αυτό διότι ο κλάδος έχει σχεδόν "διχαστεί" μεταξύ του limit down της Πειραιώς και τις ισχυρές πιέσεις της Εθνικής, αλλά και την προσπάθεια αντίδρασης από την Eurobank και την Alpha bank. Η τελευταία μάλιστα ενώ άρχισε με απώλειες άνω του 1%, βρέθηκε λίγο μετά τις 11:00 ακόμη και στο +3,93%.

  Ημέρες δύσκολες

  Σαφώς, όπως είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει οι εγχώριοι αναλυτές, αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη, καθώς η αγορά έχει εστιάσει αφενός στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και αφετέρου στην γενική συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, την Πέμπτη αναμένεται και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική, από την οποία θα βγουν κρίσιμα συμπεράσματα για τα όρια της στήριξης της οικονομίας (και κατ' επέκταση της ελληνικής), την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αγορά δείχνει ευάλωτη ακόμη και σε μικρές κινήσεις. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο χρηματιστηριακής πηγής στο Capital.gr που θίγει την ευκολία αλλαγής του κλίματος στο ΧΑ, με μικρά ποσά. Τα ηνία βρίσκονται στους βραχυπρόθεσμους, καθώς παρατηρείται η αναμονή που τηρούν πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, εωσότου υπάρξει πιο σαφές περίγραμμα για την πορεία της οικονομίας και επιλεγμένων τίτλων.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο, η Aegean και η Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Titan, Motor Oil, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και ΟΠΑΠ.

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς παραμένει στο -29,97%, αφού δεν γίνεται κάποια πράξη, με την Εθνική να χάνει 2,11%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και Λαμδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ