Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 13:54

  Ισχυροί τριγμοί στο Χρηματιστήριο

  Σε ρυθμούς… lockdown το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:22

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Στα επίπεδα των 870 μονάδων προσγειώνεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί την πολυμέτωπη "επίθεση" των πωλητών σε τίτλους που έχουν βρεθεί αρνητικά στην επικαιρότητα, λόγω των εξελίξεων που κυοφορούν, αναζητώντας στηρίξεις σε δεικτοβαρείς τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,79% στις 873,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.112,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 5,80% στις 558,30 μονάδες.

  Στο επίκεντρο Πειραιώς, Ελλάκτωρ

  Μπορεί να μην γίνονται πράξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσο η μετοχή έχει κλειδώσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο limit down, με τα τεμάχια που βρίσκονται υπό εντολή πώλησης να αυξάνονται σταδιακά. Ενδεικτικό είναι ότι αυτή τη στιγμή οι εντολές πώλησης φτάνουν τα 2,2 εκατ. τεμάχια, από τα 50,3 εκατ. που διαθέτει η τράπεζα μετά το reverse split.

  Στο επίκεντρο είναι και η μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά και την υποβάθμιση που δέχτηκε ο όμιλος από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, και ενόψει της γενικής συνέλευσης της 22ας Απριλίου. Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία, καθώς οι ισορροπίες σε μια χρονική στιγμή που η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί μονόδρομο (κατά την S&P) είναι λεπτές.

  Στους "βιαστικούς" τα ηνία

  Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μεμονωμένους τίτλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει τις προοπτικές του ΧΑ. Τα όποια συμπεράσματα από την κίνηση της αγοράς είναι επισφαλή, παρά μόνο το ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις έδωσε τη λαβή σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

  Άλλωστε, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι πριν την Παρασκευή το ΧΑ είχε καταγράψει εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται αυτής της προσπάθειες να δοκιμάσει τις αντιστάσεις των 905-910 μονάδων. Και ουδείς μπορεί να παραβλέψει τις πλείστες άλλες θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας, οι οποίες έχουν προσελκύσει πιο στρατηγικά και μακροπρόθεσμα κεφάλαια.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, εκτός του 29,97% της Πειραιώς, ο Ελλάκτωρ χάνει 6,87% και η Alpha Bank (πρωταγωνίστρια στο ράλι του προηγούμενου διαστήματος) βρίσκεται στο -6,02%. Οι απώλειες στην Εθνική φτάνουν το 5,48%, με τις ΔΕΗ, Eurobank, ΟΛΠ και Βιοχάλκο να σημειώνουν πτώση άνω του 4%. 

  Οι απώλειες σε Aegean, Φουρλή, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνά το 3% ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε ΟΤΕ, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και ΟΠΑΠ. Οι απώλειες σε Titan, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντη ξεπερνούν το 1%, ενώ υπό έλεγχο είναι η πτώση στην ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, η Jumbo είναι στο +0,06%, ενώ η Coca Cola έχει περιορίσει στο 0,91%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ