Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 16:47

  Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500

  Wall Street: Προς νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.10

  Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι Dow Jones και S&P 500 οδεύοντας προς νέα ρεκόρ, με τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στη Wall Street, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των τριμηνιαίων ανακοινώσεων. 

  Τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν τονώσει την αισιοδοξία των επενδυτών, με τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας -Goldman Sachs, Citigroup και JPMorgan Chase μεταξύ άλλων- να ανακοινώνουν τις προηγούμενες ημέρες κέρδη και έσοδα πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

  Σήμερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της στο α΄ τρίμηνο, ενώ σημείωσε αύξηση-ρεκόρ 60% στα έσοδα,  κυρίως χάρη στη δυναμική των δραστηριοτήτων θεσμικών τίτλων.

  Επίσης, η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών και εσόδων α΄ τριμήνου, ωστόσο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στα αποτελέσματα των Citizens Financial Group και PNC Financial Services Group, μεταξύ άλλων.

  Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει περίπου 100 μονάδες κινούμενος λίγο πάνω από τις 34.100, με ώθηση από τις μετοχές των Cisco και Walt Disney που σημειώνουν άλμα κατά 2,44% και 1,68% αντίστοιχα. Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,18% κοντά στις 4.180 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται με μικρές απώλειες 0,06% παραμένοντας λίγο πάνω από τις 4.000 μονάδες. 

  Σημαντική άνοδο καταγράφουν επίσης οι μετοχές των AMGEN (1,39), ΙΒΜ (0,83%) και McDonalds's (1,14%). Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη 22 καταγράφουν άνοδο και μόλις 8 αρνητικό πρόσημο.

  Σύμφωνα με τα futures, για την εβδομάδα ο Dow σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κερδίζουν 1%. Ο βιομηχανικός δείκτης και ο ευρύτερος S&P 500 οδεύουν για την τέταρτη συνεχή εβδομάδα ανόδου, ενώ ο Nasdaq για την τρίτη. 

  Σημειώνεται πως τα νέα ρεκόρ της αμερικανικής αγοράς την Πέμπτη ακολούθησαν τα ισχυρά στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων και τη νέα πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, εξελίξεις που εκτόξευσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. 

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα επίσης υποστηρίζουν το αφήγημα για ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος. Τα στοιχεία έδειξαν άλμα 18,3% της ανάπτυξης σε ετήσια βάση το α' τρίμηνο, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 34,2% στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. 

  Μάκρο

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 19% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, όταν οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν πλήξει την κατασκευαστική δραστηριότητα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 οι ενάρξεις κατέγραψαν άλμα 37%.

  Παράλληλα, οι κατασκευαστικές άδειες, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 2,7% από τον Φεβρουάριο και 30% από τον Μάρτιο του 2020. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ