Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 14:19

  Χρηματιστήριο: Ισορροπεί τις επιλεκτικές πιέσεις

  Χρηματιστήριο: Ισορροπεί τις επιλεκτικές πιέσεις του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Ήπια πτωτικά, αλλά χωρίς, προσώρας, να απειλούνται τα επίπεδα των 900 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει στην πλειονότητα των τίτλων του υπό την πίεση της κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 904,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 61,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.191,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 598,75 μονάδες.

  Η άνοδος του τζίρου συνδέεται με τρία πακέτα που πραγματοποιήθηκαν στη ΓΕΚ Τέρνα, ένα των 25 εκατ., ένα των 446 χιλ. και ένα των 40 χιλ. τεμαχίων, στην τιμή των 11,20 ευρώ τα δύο πρώτα και στην τιμή των 10,06 ευρώ το "μικρό", συνολικής αξίας 30,4 εκατ. ευρώ.

  Η λήξη των παραγώγων

  Η λήξη των παραγώγων του Απριλίου δεν άλλαξε και πολύ την εικόνα της αγοράς, η οποία δείχνει να ισορροπεί στη ζώνη των 900 μονάδων. Εάν επιβεβαιωθεί η τεχνική υπέρβαση των 900 μονάδων στο κλείσιμο της εβδομάδας, τότε σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές θα φέρει τον γενικό δείκτη εγγύτερα στον επόμενο μεγάλο στόχο – την αντίσταση των 950 μονάδων, με ενδιάμεσο σταθμό της 920 μονάδες. Οι 900 και 895 μονάδες αποτελούν τις πρώτες στηρίξεις που θα πρέπει να διακρατηθούν. 

  Αντίστοιχα στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης η ανοδική διάσπαση των 2.170 μονάδων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση της ζώνης των 2.250-2.280 μονάδων. Οι 2.180 και 2.164 μονάδες είναι οι κοντινές στηρίξεις του FTSE 25. 

  Εν αναμονή της Πειραιώς

  Όπως επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance, σηματωρός για την συνεχεία θα αποδειχθεί η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, που παρά την μέχρι τώρα αρνητική εικόνα, τόσο επί της διαδικασίας όσο και της εξαΰλωσης για πολλοστή φορά της κεφαλαιοποίησης της, λόγω της χαμηλής τιμής ΑΜΚ που διαρρέεται, εκτιμά ότι θα προσελκύσει κεφάλαια, με το μεγάλο ερώτημα να είναι τι θα απομείνει για τους μικροεπενδυτές.

  Επιπλέον τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά αν λάβει κανείς υπόψη του τις συνθήκες που επικρατούν ακόμα και σήμερα, ενώ αρκετές από αυτές δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για το 2ο εξάμηνο του 2021 και το 2022, σε ένα εξομαλυμένο οικονομικό περιβάλλον, προσθέτει ο ίδιος.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι πιέσεις συγκεντρώνονται στις μετοχές των Φουρλή, Jumbo, Βιοχάλκο και Σαράντη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Motor Oil, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα. 

  Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ κινούνται με κέρδη 1,16% και 1,15% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Eurobank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Εθνική.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ