Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 22:09

  Wood Mackenzie: Το Brent θα μπορούσε να πέσει στα $10 έως το 2050 εάν επιτευχθούν οι στόχοι του Παρισιού για το κλίμα

  Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να πέσει στα 10 δολάρια το βαρέλι έως το 2050, εάν ο κόσμος καταφέρει να ηλεκτροδοτήσει την αγορά ενέργειας και να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού, όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNBC επικαλούμενο έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Wood Mackenzie.

  Η Wood Mackenzie αναφέρει ότι εάν οι διεθνείς ηγέτες αναλάβουν αποφασιστική δράση για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου έως το 2050, όπως ορίζεται στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί "δραστικά".

  Η Wood Mackenzie σημειώνει πως στο πλαίσιο του επιταχυνόμενου σεναρίου ενεργειακής μετάβασης, η αγορά ενέργειας θα ηλεκτροδοτείται όλο και περισσότερο έως το 2050, απομακρύνοντας τη ζήτηση από ρυπογόνους υδρογονάνθρακες, όπως το πετρέλαιο.

  Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθεί κατά 70% μέχρι το 2050 από τα τρέχοντα επίπεδα.

  Η Wood Mackenzie προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο θα αρχίσει να μειώνεται από το 2023 σύμφωνα με αυτό το σενάριο και αυτή η πτώση αναμένεται να επιταχυνθεί γρήγορα στη συνέχεια, με τις ετήσιες πτώσεις να αγγίζουν περίπου τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

  Η εταιρεία σημειώνει πως το αργό τύπου Brent αναμένεται να υποχωρήσει μεταξύ 37 και 42 δολαρίων το βαρέλι έως το 2030, μεταξύ 28 και 32 δολαρίων το βαρέλι μέχρι το 2040 και αργότερα να πέσει μεταξύ 10 και 18 δολαρίων το 2050.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ