Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 16:01

  Κέρδη για τα futures εν μέσω ενός μπαράζ από αποτελέσματα και μάκρο

  Κέρδη για τα futures εν μέσω ενός μπαράζ από αποτελέσματα και μάκρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά από ένα νέο μπαράζ οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων. 

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 151 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 23,85 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 132,25 μονάδες. 

  Οι ανακοινώσεις των τραπεζικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται και σήμερα, με την Bank of America Corp. να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοινώνοντας υπερδιπλάσια κέρδη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγορών μετοχών συνολικού ύψους $25 δισ.

  Από την πλευρά της η Citigroup Inc. ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο μετά την αποδέσμευση 1,8 δισ. δολ. από τα κεφαλαιακά της αποθεματικά για προβλέψεις. 

  Εκτός του τραπεζικού κλάδου, η PepsiCo ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και τα κέρδη της BlackRock ξεπέρασαν τις προβλέψεις, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία έχουν ανέλθει στο ρεκόρ των 9 τρισ. δολ. 

  Πλούσια και σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις η Πέμπτη, με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τις λιανικές πωλήσεις να ξεχωρίζουν. 

  Ειδικότερα, οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής των ΗΠΑ σημείωσαν άλμα 9,8% τον Μάρτιο, αντλώντας ώθηση και από τις επιταγές των $1.400 που μοιράστηκαν σε πολλά νοικοκυριά από το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 6,1%.

  Την ίδια στιγμή, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 193.000 στις αρχές του Απριλίου, σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

  Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατρακύλησαν στις 576.000 από 769.000 την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 600.000 για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 710.000. 

  Τέλος, δύο διαφορετικές έρευνες για τον μεταποιητικό κλάδο έδειξαν περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας τον Απρίλιο.

  Πιο αναλυτικά, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed σκαρφάλωσε στις 50,2 μονάδες τον Απρίλιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 44,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση σε σχεδόν 50 χρόνια. 

  Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Empire State Index για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στις 26,3 μονάδες τον Απρίλιο από 17,4 τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ