Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 13:56

  Στηρίγματα στον Large Cap βρίσκει το Χρηματιστήριο

  Στηρίγματα στον Large Cap βρίσκει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Συνεχίζει τα ανοδικά του βήματα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως δοκιμάζει με επιφυλακτικότητα τις αντιστάσεις του Γενικού του Δείκτη, έχοντας ισχυρά στηρίγματα στους τίτλους που τις προηγούμενες ημέρες διόρθωσαν.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 905,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 70,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 34,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,37% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.192,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 599,26 μονάδες.

  Η αύξηση του τζίρου συνδέεται με δύο πακέτα, 1,5 εκατ. τεμαχίων και 800 χιλ. τεμαχίων, που διακινήθηκαν στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής λίγο μετά τις 12:00, συνολικής αξίας 29,9 εκατ. ευρώ. Τα δύο πακέτα διακινήθηκαν στην τιμή των 13 ευρώ, υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή των 12,80 ευρώ, ενώ αντιστοιχούν στο 1,99% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

  Rotation

  Η εναλλαγή των τίτλων στον ανοδικό κύκλο συνεχίζεται και σήμερα, με την αγορά να δείχνει ότι τα καύσιμα που εξασφαλίζονται από τις διορθώσεις, επαναπροωθούνται στο ταμπλό της Λεωφ. Αθηνών. Έτσι, βλέπουμε τίτλους που έχουν διορθώσει και έχουν προσφέρει ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια να παίρνουν και πάλι τη θέση τους στην τροφοδότηση της ανόδου της αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τις δυνάμεις του πάνω από τις 905 μονάδες.

  Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι, ενώ στην παρούσα η επενδυτική κοινότητα είναι σταθερά εστιασμένη στον τραπεζικό κλάδο (ενόψει και της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς), στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι επιχειρηματικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα και οι μετοχικές αλλαγές, κρατούν επίσης το ενδιαφέρον ζωηρό. 

  Και σε αυτό το περιβάλλον, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο βασικός καταλύτης, το υπερόπλο, όπως το χαρακτηρίζει η Deutsche Bank, για τις οικονομίες της ευρωζώνης και η μεγάλη ευκαιρία που θα στρώσει το έδαφος για ένα ισχυρό οικονομικά 2022.  Άλλωστε, η ίδια η Deutsche Bank, αν και αναμένει χαμηλές πτήσεις στην ελληνική οικονομία το 2021 με ανάπτυξη 2%, το 2022 αναμένει πως θα είναι ένα άκρως εντυπωσιακό έτος για την αναπτυξιακή εικόνα της χώρας, καταγράφοντας ρυθμούς της τάξης του 6,1%.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΕΥΔΑΠ σημειώνει κέρδη 3,61%, με την Τέρνα Ενεργειακή και τον ΟΠΑΠ να είναι στο +2,23% και στο +2,15% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΧΑΕ, Titan, Μυτιληναίο και Φουρλή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Ελλάκτωρ, Aegean, Motor Oil, Coca Cola, Λάμδα και ΟΤΕ.

  Στον αντίποδα, Jumbo και Alpha Bank σημειώνουν απώλειες 1,37% και 1,30% αντίστοιχα, με τις Eurobank, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ να σημειώνουν μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ