Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 11:01

  Ήπιες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Ήπιες πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:01

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων επιχειρεί να ισορροπήσει το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο μετά από επτά ημέρες συνεχόμενης ανόδου, προσπαθεί να κρατηθεί σε επαφή με τις 900 μονάδες και να περιορίσει τη νευρικότητα της κατοχύρωσης των κερδών.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 898,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.175,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 597,39 μονάδες.

   

  Οι αντιστάσεις των τίτλων

  Μπορεί το ΧΑ να έχει σημειώσει επτά ημέρες συνεχόμενης ανόδου, καλύπτοντας περίπου 35 μονάδες, ωστόσο ο γενικός δείκτης δείχνει ότι τα επίπεδα των 900 μονάδων είναι δύσκολο να διασπαστούν, εάν σε αυτή την προσπάθεια εξακολουθήσουν οι μικροδιορθώσεις τίτλων που ούτως ή άλλως παρατηρούνται. Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι δεικτοβαρείς τίτλοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διαγραμματικές αντιστάσεις τους, δυσχεραίνοντας ακόμη την πορεία του γενικού δείκτη.

  Πάντως, το κλίμα στην αγορά και στα εγχώρια desks είναι θετικό, καθώς η πορεία της αγοράς παραπέμπει σε ένα ήπιο ανοδικό κύμα με αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εάν διαπεραστούν οι αντιστάσεις 905-910 μονάδων για τον γενικό δείκτη, ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η περιοχή των 945-950 μονάδων, όπου και η αγορά θα έχει βρεθεί στα υψηλά του προηγούμενου έτους.

  Τραπεζική "ηρεμία"

  Μετά από ένα δύσκολο μήνα που έχει περάσει η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς, από σήμερα παύει προσωρινά η διαπραγμάτευσή της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους από τις μετοχές που θα προκύψουν από το reverse split. Υπενθυμίζεται εδώ ότι από τις 16 Μαρτίου, όταν έγιναν γνωστοί οι όροι που πρότεινε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου, η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας της, επιβαρύνοντας εν μέρει όλο τον κλάδο.

  Εν μέρει όμως, καθώς μετά το αρχικό "χτύπημα", οι τρεις συστημικές κατάφεραν να απομονώσουν τη μετοχή και να προσελκύσουν τους αγοραστές, οδηγώντας μάλιστα τον τραπεζικό δείκτη σε κέρδη 3,7% στο ίδιο διάστημα. Μάλιστα, από τις 24 Μαρτίου, με μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, ο κλαδικός σημειώνει κέρδη που φτάνουν το 14%.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, το -2,74% της Jumbo, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα ασκούν πιέσεις στον δείκτη. Ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Titan, Motor Oil, Λάμδα και ΟΛΠ.

  Στον αντίποδα, η Aegean συντηρεί τα κέρδη της στο +2,48%, με τις Βιοχάλκο, Σαράντη, Alpha bank, Coca Cola, Eurobank, ΕΧΑΕ, Φουρλή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο να έχουν περιορίσει την άνοδό τους κάτω από το 1%. Χωρίς μεταβολή η Εθνική και η ΕΥΔΑΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021