Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 14:54

  Wall: Μεικτή εικόνα για τα futures μετά την αναστολή του εμβολίου Johnson & Johnson και των στοιχείων για πληθωρισμό

  Wall Street 21.08.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.03

  Μεικτή εικόνα επικρατεί στα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά την είδηση της αναστολής χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson και της δημοσίευσης των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 72 μονάδες ενώ τα futures του S&P 500 κερδίζουν 0,45 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν άνοδο κατά 68,50 μονάδες.

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως συνιστά παύση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson,  καθώς έξι άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα ανέπτυξαν σπάνιες μορφές θρομβώσεων, σύμφωνα με τους New York Times.

  "Συστήνουμε παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου για επιφυλακτικούς λόγους", αναφέρει η FDA στο Twitter. Η FDA ζητά  παύση της χρήσης του εμβολίου έως ότου τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ολοκληρώσουν τη διερεύνησή τους για αυτά τα περιστατικά.

  Παράλληλα, υποχωρούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street οι μετοχές εταιρειών που θα πληγούν περισσότερο αν επιβραδυνθεί η ταχεία διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι μετοχές των Carnival Corp και American Airlines υποχωρούν κατά 2%.

  Στα μάκρο, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, ενισχύοντας τις ενδείξεις σχετικά με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου και η ζήτηση ενισχύεται.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 0,6% τον Μάρτιο έναντι του προηγουμένου μήνα, μετά από την άνοδο 0,4% του Φεβρουαρίου.

  Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

  Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

  Η μηνιαία άνοδος οδήγησε σε μια αύξηση 2,6% στον συνολικό δείκτη τιμών καταναλωτή από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία έπληξε τη ζήτηση και την τιμολογιακή ισχύ.

  Τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή ενισχύουν τη συζήτηση για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά από την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο των τιμών παραγωγού.

  Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, έχουν τονίσει ότι ενώ αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, η άνοδος θα μπορούσε να αποδειχθεί προσωρινή.

  Στο επίκεντρο βρίσκεται και η αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ έχουν σημειώσει άνοδο περί το 1% από τα τέλη Ιανουαρίου έως σήμερα, κυρίως λόγο φόβων για άνοδο του πληθωρισμού καθώς η οικονομία της χώρας θα αναθερμαίνεται μετά την κρίση της πανδημίας.

  Ο Eric Lonergan, fund manager στην M&G, ανέφερε στο δίκτυο CNBC την Τρίτη ότι οι αγορές ομολόγων έχουν ήδη ενσωματώσει στις τιμές την επάνοδο στην κανονικότητα μετά την κρίση μέσω της πρόσφατης ανόδου των αποδόσεων. Πρόσθεσε δε ότι η αναμενόμενη άνοδος του πληθωρισμού έχει συζητηθεί τόσο πολύ, που πλέον όλοι την αναμένουν, αλλά θα την θεωρήσουν και παροδική.

  Στις 16.03 ώρα Ελλάδος, η απόδοση του 10ετούς T-Bond άγγιζε το 1,671%, ενώ εκείνη του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου κινείτο στο 2.347%. Οι αποδόσεις κινούνται αντίρροπα προς τις τιμές των ομολόγων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ