Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 11:10

  Νέα προσπάθεια για τις 900 μονάδες από το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Νέα προσπάθεια για τις 900 μονάδες από το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Νέα προσπάθεια να διαπεράσει τις 900 μονάδες κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του αυτή τη φορά την πλειονότητα των τίτλων του, οι οποίοι βοηθούν στο να συνεχιστεί το ανοδικό σερί, που ήδη μετρά έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,24% στις 899,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.177,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,05% στις 595,09 μονάδες.

  Το 20ήμερο της ανόδου

  Η αγορά προσπαθεί να διευρύνει το ανοδικό της σερί, το οποίο όχι μόνο μετρά έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις κερδών, αλλά από τις 24 Μαρτίου το ΧΑ έχει σημειώσει μόνο μία πτωτική συνεδρίαση. Δηλαδή από τα χαμηλά των 823 μονάδων στις 23 Μαρτίου, η άνοδος φτάνει τις 80 μονάδες, ήτοι πάνω από 9,5%, ενώ στο ίδιο διάστημα (με τα ενδοσυνεδριακά άκρα), ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη πάνω από 19%.

  Η επίδοση του τραπεζικού δείκτη σαφώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερη εάν δεν είχε το μεγάλο βαρίδι της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία μπορεί σήμερα να κινείται έντονα ανοδικά, αλλά βρέθηκε ακόμη και στα 0,23 ευρώ, από τα 0,94 ευρώ στις 17 Μαρτίου. Άλλωστε η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστέλλεται από αύριο, 14 Απριλίου, και για τρεις εργάσιμες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί το reverse split του 16,5:1, ενόψει της αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα.

  Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα

  Εκτός όμως του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος ήταν, είναι και θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Λ. Αθηνών, οι επιχειρηματικές εξελίξεις, ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο, δείχνουν ικανές να προσελκύσουν στρατηγικά νέα κεφάλαια, στην προοπτική μάλιστα και των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Την ίδια ώρα, η περίοδος της αποκοπής των μερισμάτων σταδιακά θα κορυφώνεται, προσεγγίζοντας νέα κεφάλαια στις "γενναιόδωρες" εισηγμένες.

  Σχεδόν ένα τέταρτο μετά την έναρξη της συνεδρίασης διακινήθηκε νέο πακέτο στη ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 0,50% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, από το αρχικό -5,5%, αυτήν την ώρα κινείται με κέρδη 5,82% ενώ βρέθηκε ακόμη και στο +14%, με την ΕΧΑΕ και τον Titan να ακολουθούν με +1,12% και +1,07% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Jumbo και Φουρλής.

  Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο χάνει 1,71%, με τις Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Aegean, Eurobank, Alpha Bank, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ, να κινούνται με μικρές απώλειες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ