Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 11:04

  Διαπέρασε και τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Διστακτικά ανοδικά το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:50

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, το χρηματιστήριο Αθηνών διαπέρασε και τις 900 μονάδες, ξεπερνώντας μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία την τελευταία αντίσταση πριν την ανάκτηση των υψηλών 14 μηνών.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,11% στις 901,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.180,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,96% στις 599,84 μονάδες.

  Τεχνική ισχύς

  Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά επιβεβαίωσε ότι έχει εναποθέσει τα ηνία της στους αγοραστές, καθώς ακόμη και μέσα από τις ήπιες διακυμάνσεις διαφύλαξε το θετικό της πρόσημο. Και σήμερα, δείχνει ισχυρή να κλείσει το καθοδικό χάσμα που είχε επισημανθεί ως η βασική βραχυχρόνια αντίσταση (892 – 885 μονάδες), αν και δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ακόμη και μια μικρή διορθωτική κίνηση ίσως είναι φυσιολογική στην παρούσα φάση.

  Στο επίκεντρο, τεχνικά, παραμένει και ο τραπεζικός δείκτης, ιδίως λόγω των ακραία αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στην πρώτη του αντίσταση, πέριξ των 590 - 600 μονάδων, ενώ ακολουθούν οι 620 και οι 650 μονάδες. Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι  570 μονάδες.

  Αναζήτηση του "χρυσού συνδυασμού"

  Δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη στις τελευταίες εννέα ανοδικές, από τις δέκα, εβδομάδες, με την αγορά να μην παραλείπει να δείξει ότι αναζητά το "χρυσό συνδυασμό" για τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Έτσι, παρατηρείται και ένα άτυπο rotation στους τίτλους που είτε έμειναν πίσω στην ανάκαμψη της αγοράς, είτε θεωρούνται ακόμη φθηνές σε σχέση με τις προοπτικές τους.

  Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, καθώς και η πορεία της οικονομίας, είναι δύο μεταβλητές που εξετάζονται από την αγορά, ώστε να συντηρηθεί ο ανοδικός ρυθμός που θα προσελκύσει νέα κεφάλαια στη Λ. Αθηνών. Στόχος είναι να οδηγηθεί ο γενικός δείκτης προς το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, επίπεδα που έχουν να παρατηρηθούν από το φθινόπωρο του 2014.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 6%, με την Alpha Bank να είναι στο +4,68% και τις Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια στο +3,95% και +3,36% αντίστοιχα. Η άνοδος στον Φουρλή είναι της τάξεως του 2,50%, στην ΕΥΔΑΠ του 2,25% και του ΟΤΕ του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Motor Oil, Eurobank, Jumbo, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Βιοχάλκο.

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς σημειώνει βουτιά 12,93%, με τον ΟΛΠ, την Aegean, τη ΓΕΚ Τέρνα και τον Ελλάκτωρ να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή ο ΑΔΜΗΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ