Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 23:26

  UTime: Ράλι έως και 2.600% σε δύο ημέρες για τη μετοχή της στη Νέα Υόρκη

  UTime: Ράλι έως και 2.600% σε δύο ημέρες για τη μετοχή της στη Νέα Υόρκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων UTime, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη με τιμή μετοχής στα 4 δολάρια, είχε μέχρι την Τετάρτη αγγίξει τα 107,33 δολ., ενισχυμένη κατά σχεδόν 2.600% από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της (IPO).

  Η εταιρεία, η οποία στο ντεμπούτο της αποτιμάτο στα 33 εκατ. δολάρια, πλέον διαθέτει κεφαλαιοποίηση περί τα 350 εκατ. δολ., ακόμη και μετά τη σημερινή πτώση της μετοχής της.

  Με άνοδο 875%, η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της UTime αποτέλεσε το καλύτερο ντεμπούτο στη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία των ΗΠΑ, μετά από εκείνο της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Freeserve το 1999, που είχε σημειώσει άνοδο 1.261% την πρώτη ημέρα στο ταμπλό, εν μέσω της φρενίτιδας του "dot-com" της εποχής, που αφορούσε οποιαδήποτε εταιρεία είχε κάποια σχέση με τον νέο ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

  Η εταιρεία έγινε η τελευταία μιας σειράς 22 εταιρειών που είδαν τη μετοχή της μετά την IPO να κερδίζει άνω του 800% την πρώτη ημέρα, μέσα στην τελευταία δεκαετία. Συνήθως οι εταιρείες αυτές είναι μικρές - η UTime είναι η μεγαλύτερη μεταξύ τους και συγκέντρωσε 15 εκατ. δολ. Η εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο συνήθως γίνεται από επενδυτικές τράπεζες χαμηλότερου προφίλ - εν προκειμένω, η UTime χρησιμοποίησε τις Boustead Securities, Brilliant Norton Securities και Fosun Hani Securities.

  Οι IPO πραγματοποίησαν ρεκόρ στο α' τρίμηνο του έτους, με άντληση κεφαλαίων ύψους 215 δισ. δολ., ωστόσο περίπου τα 100 δισ. αφορούσαν εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC).

  Ήδη πάντως, η μετοχή επανέρχεται σε μια σχετική κανονικότητα, κλείνοντας σήμερα στα 42,30 δολ., με ημερήσια πτώση 48,5%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ