Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 21:39

  Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός

  Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό, ο οποίος μετά τις χθεσινές οριακές απώλειες, την Πέμπτη έκλεισε σε υψηλό έξι εβδομάδων, με ώθηση εν μέρει από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου και την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού.

  Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου διεύρυναν τα κέρδη τους αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ανέφερε σε παρέμβασή του την Πέμπτη σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΔΝΤ ότι η Fed θέλει να δει απτές αποδείξεις ισχυροποίησης της οικονομίας προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από τη "χαλαρή"  νομισματική πολιτική της. Επανέλαβε επίσης την προσδοκία ότι η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού φέτος θα είναι προσωρινή.

  Την Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το 1,64%, ενώ το δολάριο υποχώρησε κατά 0,4%.

  Εάν συνεχιστεί η αποκλίμακωση των αποδόσεων των ομολόγων και σταματήσει το ράλι του δολαρίου, τότε η τιμή του χρυσός "θα  ξεφύγει, με τον επόμενο στόχο να είναι πέριξ των 1.805 δολ., έγραψε σε ενημερωτικό δελτίο την Πέμπτη. ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

  Σε αυτό το κλίμα ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 16,60 δολάρια ή σχεδόν 1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.758,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το πολύτιμο μέταλλο από τις 25 Φεβρουαρίου.

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,3% κλείνοντας στα 25,59 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός Μαΐου πρόσθεσε 1 ποσοστιαία μονάδα κλείνοντας στα 4,10 δολάρια ανά λίβρα.

  Η πλατίνα Ιουλίου είχε μικρά κέρδη 0,3% στα 1.235,40 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στα 2.628,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο επίσης 0,3%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ