Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 13:56

  Βγαίνουν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

  Συντηρεί τα κέρδη και τις 880 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:37

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, καθώς όλο και περισσότεροι τίτλοι διολισθαίνουν σε αρνητικό έδαφος, δημιουργώντας ερωτηματικά για τη δυναμική που διαθέτει η αγορά ώστε να αφήσει πίσω της τα τρέχοντα επίπεδα και να κινηθεί πιο κοντά στις 900 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 876,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 73,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.114,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,81% στις 563,25 μονάδες.

  Αν και η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπερτόνισε το μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας που επικρατεί στις εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας, ειδικά στους τραπεζικούς ισολογισμούς, δεν έχει εκδηλωθεί πλήρως, η αγορά δείχνει να καλλιεργεί θετικές εκτιμήσεις για τα επόμενα τρίμηνα. Ειδικά μάλιστα όταν οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες έδωσαν κάποια περιθώρια κανονικότητας στην οικονομική δραστηριότητας, ειδικά στην κρίσιμη περιοχή της Αττικής. 

  Πάντως, ο διοικητής Γ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει να εδραιώνεται από το β' τρίμηνο και θα γίνεται εμφανής στο β' εξάμηνο του 2021 για να συνεχιστεί μέχρι και το 2022. Για το σύνολο του έτους προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 4,2%, ο οποίος μπορεί να μην καλύπτει τη ζημιά του 2020, αλλά δεν είναι καθόλου αμελητέος, ειδικά για τους κλάδους που θα επωφεληθούν από το νέο ανοδικό κύκλο. 

  Τεχνικά, πάντως, όπως επισημαίνει και ο Μ. Χατζηδάκης της Beta Securities, ο γενικός δείκτης έχει βάλει πλώρη για το καθοδικό κενό των 885 – 892 μονάδων το οποίο έρχεται από τον Μάρτιο του 2020 όταν για πρώτη φορά έκλεισε η οικονομική δραστηριότητα και θα είναι το άλμα επιστροφής στα επίπεδα διαπραγμάτευσης προ πανδημίας. 

  Ο MACD μετά από ένα σύντομο πέρασμα από θέση πώλησης γύρισε εκ νέου σε θέση αγοράς ενώ η συνεχής καταγραφή νεότερων υψηλών έτους και 13 μηνών δείχνει ότι η δυναμική της ανόδου έχει ακόμα αρκετά καύσιμα. Οι ταλαντωτές εκ νέου εισήλθαν σε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών, αυτή την φορά ωστόσο στοχεύουν αισθητά υψηλότερα με πιθανή κορύφωση στις 910 μονάδες. Η περιοχή αυτή έχει ιδιότητες αντίστασης που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής καθώς στο εν λόγω επίπεδο είχε προηγηθεί χρονική διανομή πριν την απότομη πτώση που ακολούθησε και επομένως θα απαιτηθούν μεγαλύτερα συναλλακτικά δεδομένα για να κατακτηθεί.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank ξεχωρίζει σήμερα με το άλμα του 5,92% που καταγράφει, με την ΕΧΑΕ να είναι στο +3,78%, Κέρδη 1,40% σημειώνει η Jumbo και 1,15% ο Φουρλής, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται πλέον οι Eurobank, Titan, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ. 

  Στον αντίποδα, η Πειραιώς, από το πρωινό +6,65%, αυτήν την ώρα είναι στο -7,07%, με τον Ελλάκτωρ να έχει διευρύνει τις απώλειες του στο 4,44%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΛΠ, Coca Cola, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα. Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου η Εθνική. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ