Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 21:14

  Άνοδος για τον χρυσό την Παρασκευή, αλλά απώλειες στην εβδομάδα

  Κάτω από τα 1.700 δολάρια ο χρυσός, με απώλειες 1,8% για την εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας ωστόσο με απώλειες το πενθήμερο, καθώς οι προσδοκίες στις ΗΠΑ για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας συνέβαλαν στην άνοδο του δολαρίου ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

  Το πολύτιμο μέταλλο "κινείται προς εβδομαδιαίες απώλειες παρά τις ανησυχητικές εξελίξεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας στην στην Ευρώπη”, σημειώνει ο Lukman Otunuga, ανώτερος ερευνητής της FXTM, προσθέτοντας: "Καθίσταται σαφές ότι το ανατιμημένο δολάριο παραμένει ένας από τους ενόχους πίσω από την πτώση του χρυσού”.

  Ο δείκτης ICE US Dollar ενισχύθηκε κατά 0,3% στις συναλλαγές της Παρασκευής, κινούμενος σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο 0,9%.

  "Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων στις ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, ενισχύοντας κατά συνέπεια την όρεξη για το αμερικανικό νόμισμα”, συμπληρώνει ο Otunuga.

  Ελπίδες που ενίσχυσαν την Παρασκευή και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η τελική ανάγνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταναλωτικού συναισθήματος των ΗΠΑ τον Μάρτιο έδειξε αύξηση σε 84,9 μονάδες από 83 νωρίτερα τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

  Έτσι, την Παρασκευή ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 7,20 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.732,30 δολάρια η ουγγιά, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι πρόσθεσε 7 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 25,11 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας ωστόσο απώλειες της τάξης του 4,6% για την εβδομάδα.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,3% στα 4,07 δολάρια η λίβρα, περιορίζοντας τις απώλειές στο πενθήμερο στο 1,1%, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου για την πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.177,90 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας όμως επίσης απώλειες σε διάστημα εβδομάδας, της τάξης του 1,9%. Τέλος, το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου σκαρφάλωσε κατά 2,3% στα 2.676,10 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 1,7%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ