Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαρ-2021 13:47

  Μάχες στις 830 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο

  Μάχες στις 830 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Στη ζώνη των 830 μονάδων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με τον γενικό δείκτη να ισορροπεί εντός στενού εύρους διακύμανσης και μοιρασμένων προσήμων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την πτωτική πορεία που ήδη μέσα σε τρεις ημέρες του έχει στοιχήσει σχεδόν 30 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,30% στις 830,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.997,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 526,73 μονάδες.

  Αν και η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό πολλών τίτλων και σήμερα, ο γενικός δείκτης καταφέρνει να ισορροπήσει σε ένα εύρος μόλις τριών μονάδων, εάν εξαιρεθεί το αρνητικό άνοιγμα έως τις 826 μονάδες. Από τις 11:00 μέχρι τώρα, παραμένει μεταξύ 830-833 μονάδων, με τη βοήθεια κινήσεων σε επιλεκτικούς τίτλους, οι οποίοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν θετικά.

  Αυτό που επισημάνθηκε από τη στήλη από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ότι θα ήταν θετικό να δούμε μια θετική διαφοροποίηση τίτλων, ειδικά μετά τη διόρθωση του τελευταίου τριημέρου. Αυτό θα σημάνει την παρουσία των αγοραστών, ακόμη και σε επιλεκτικό επίπεδο, την ώρα που η αβεβαιότητα σε άλλες μετοχές συντηρείται. Η δημιουργία στεγανών σε τίτλους που έχουν δείξει ότι οι προοπτικές τους βραχυπρόθεσμα είναι αρνητικές, όπως η Πειραιώς και η Aegean, είναι στοιχείο υγείας μιας αγοράς που παραμένει σε ανοδικό κανάλι μακροπρόθεσμα.

  Ένα κανάλι που επιβεβαιώνεται τεχνικά, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο της Aenaon Markets, ο οποίος παραπέμπει στο μηνιαίο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη. Σε αυτό το 12ετές τεχνικό πλάνο συλλαμβάνεται ο δείκτης να βρίσκεται στις τελευταίες συνεδριάσεις προ των πυλών της σημαντικότατης μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής αντίστασης "Q" στις 870 με 860 μονάδες. Αν και η γραμμή τάσης έχει αντισταθεί για πάνω από τέσσερις φορές, σε αυτήν τη φάση της αγοράς υπάρχουν ορισμένοι αργοί αλλά καθοριστικοί τεχνικοί ταλαντωτές, που αναδύουν από τον περασμένο Δεκέμβρη ισχυρές ενδείξεις ανοδικής πίεσης τονίζοντας ότι αυτήν τη φορά το βέλος της ανόδου θα είναι τόσο αιχμηρό που θα καταφέρει μετά από σχεδόν 4.000 μέρες να διατρήσει την "Q" και να δραπετεύσει προς την επόμενη περιοχή αντίστασης των 1.050 μονάδων.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank έχει πάρει τα ηνία της αγοράς με το +3,01% που καταγράφει, με την Εθνική και τη Motor Oil να ακολουθούν με 2,7% έκαστη. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, ΕΧΑΕ, Titan, Eurobank, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ, με τον Μυτιληναίο να επιχειρεί ήπια ανοδικά.

  Οι παραπάνω προσπαθούν να αντισταθμίσουν το -12,42% της Πειραιώς, όπως και το -8,14% της Aegean, με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ να χάνουν 2,43% και 2,15% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Coca Cola και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ