Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 15:55

  Μεικτά πρόσημα στην Wall μετά την απόφαση Fed για τους κεφαλαιακούς δείκτες των τραπεζών

  Μεικτά πρόσημα στην Wall μετά την απόφαση Fed για τους κεφαλαιακούς δείκτες των τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:04

  Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Παρασκευή οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζα των ΗΠΑ  (Federal Reserve) ότι δεν πρόκειται να επεκτείνει τη χαλάρωση των αναγκαίων κεφαλαιακών επιπέδων στις τράπεζες, μέτρο που είχε ληφθεί εν μέσω της πανδημίας, να βαρύνει στην  ψυχολογία των επενδυτών.

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones συνεχίζει να κινείται σε αρνητικό έδαφος αν και έχει περιορίσει τις απώλειές του στις 115,53 μονάδες ή 0,35%. Ο ευρύτερος S&P 500, ακολουθώντας τον Nasdaq που αντέδρασε πρώτος, έχει περάσει σε θετικό έδαφος και πλέον ενισχύεται κατά 0,15% ή 5,94 μονάδες, με τον τεχνολογικό δείκτη να επιταχύνει την ανοδική του κίνηση κερδίζοντας 107,52 μονάδες ή 0,82%, καθώς οι τίτλοι τεχνολογίας φαίνεται να ανακάμπτουν εν μέρει μετά το χθεσινό sell-off.

  Η Fed ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι η χαλάρωση των απαιτούμενων επιπέδων κεφαλαιακών δεικτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα, δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Η ρύθμιση, η οποία επέτρεπε στις τράπεζες να διατηρούν λιγότερα κεφάλαια έναντι των κρατικών ομολόγων και άλλων assets τα οποία κατέχουν  είχε ως στόχο την καταπράυνση των ανησυχιών της αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια της κρίσης και την ενθάρρυνση των τραπεζών να προβαίνουν σε δανεισμό.

  Η απόφαση θα μπορούσε να έχει ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα από τη σκοπιά της αγοράς, προειδοποιούν ορισμένοι traders, καθώς οι τράπεζες πιθανόν να προσφύγουν σε πώληση ορισμένων από τα ομόλογα τα οποία έχουν στην κατοχή τους. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε ακόμη υψηλότερα τις ήδη υψηλές αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, η οποία ήδη έχει αναστατώσει τις τάξεις των επενδυτών.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων πήραν την ανιούσα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ να κινείται στο 1,74%, κοντά στο υψηλό 14 μηνών του 1,75%, στο οποίο κινήθηκε χθες.

  Οι ανερχόμενες αποδόσεις των ομολόγων, που πιθανόν αποτυπώνουν την πίστη στην επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, αλλά και τον φόβο για εκτίναξη του πληθωρισμού, τείνουν να πλήττουν τις μετοχές growth, κυρίως του κλάδου της τεχνολογίας.

  Οι βασικοί δείκτες κινούνται προς απώλειες και σε εβδομαδιαία βάση, με τον Nasdaq να κινείται προς απώλειες 1,3%,  τον S&P 500 0,9% και τον Dow να "χάνει" 0,3%.

  Η μετοχή της FedEx, εξάλλου, σημειώνουν "άλμα" 6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο ως προς τα κέρδη, όσο και ως προς τα έσοδα, για το γ' τρίμηνο χρήσης.

  Η μετοχή της Nike, αντιθέτως, υφίσταται απώλειες 4%, μετά την ανακοίνωση εσόδων χαμηλότερων των προσδοκιών της αγοράς, επίσης για το γ' τρίμηνο χρήσης της.

  Την Πέμπτη, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των κλάδων της τεχνολογίας και της ενέργειας.

  Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, μόλις 4 κινούνται με θετικά πρόσημα και 26 με αρνητικά. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Walgreens Boots Alliance, Walmart, Procter&Gamble, ενώ των απωλειών εκείνες των Nike, JP Morgan Chase, Travelers Cos.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ