Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 20:54

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός - Υψηλό 12 και πλέον μηνών για το παλλάδιο

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός - Υψηλό 12 και πλέον μηνών για το παλλάδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη, παρά τις απώλειες που σημείωνε το πρωί της Πέμπτης, έκλεισε την σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός, μετά το ράλι που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το δολάριο να υποχωρεί με φόντο τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed.

  Το κίτρινο μέταλλο έλαβε μια ορισμένη υποστήριξη ως επενδυτικό καταφύγιο από την πτώση των μετοχών, που αποτέλεσε ανάχωμα στην πίεση που δέχεται ο χρυσός από τη νέα άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

  Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά πατώντας στην πλάτη "του θορύβου στην αγορά και ορισμένων ροών προς επενδυτικά προϊόντα ασφάλειας", με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να βρίσκονται σε φάση απωλειών, ανέφερε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στην ThinkMarkets, μιλώντας στον ιστότοπο Marketwatch.

  Ωστόσο, ο Razaqzada ανέφερε ότι τα κέρδη του χρυσού πιθανόν να μην είναι διατηρήσιμα, δεδομένων των ανοδικών τάσεων των αποδόσεων των ομολόγων.

  Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 5,40 δολ. ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.732,50 δολ. ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

  Το ασήμι Μαΐου κέρδισε 29 σεντς ή 1,1%, στα 26,35 δολ. ανά ουγγιά.

  Χθες ο χρυσός πραγματοποίησε ράλι μετά τις ανακοινώσεις της Fed, που όπως αναμενόταν διατήρησα αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της κοντά στο 0%.

  Ο David Russell, διευθυντής μάρκετινγκ στην GoldCore, ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις της Fed ήταν "ιδιαίτερα ενισχυτικές για τον χρυσό, καθώς η ιδιαίτερα προσαρμοστική και ευέλικτη νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί έως και μεγάλο μέρος του 2023".

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 0,3% στα 4,11 δολ. η λίβρα, ενώ η πλατίνα Απριλίου κέρδισε 1,5%, στα 1.217,50 δολ. ανά ουγγιά.

  Το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στα 2.662,80 δολ. ανά ουγγιά, με κέρδη 4,9%, σε  υψηλό άνω του ενός έτους, συγκεκριμένα από τις 27 Φεβρουαρίου 2020. Το  παλλάδιο κινείται προς εβδομαδιαία κέρδη 13%, με το ράλι να τροφοδοτείται από ανησυχίες για την προσφορά.

  Η Norilsk Nickel, βασικός παραγωγός παλλαδίου σε παγκόσμια κλίμακα, ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η παραγωγή της το 2021 θα είναι τελικώς μικρότερη σε σχέση με το guidance που είχε δώσει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ