Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 20:29

Yψηλό ημέρας για τον χρυσό μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Eνισχύθηκαν οι τιμές του χρυσύ αγγίζοντας υψηλό ημέρας μετά τις ανακοινώσεις της Fed.

Συγκεκριμένα ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 0,65% στα $1,742 δολάρια.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν αναμένονται αυξήσεις των επιτοκίων έως το 2023. Διατήρησε τα επιτόκια βραχυπρόθεσμου δανεισμού σταθερά, κοντά στο μηδέν, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων στο οποίο πλαίσιο του οποίου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αγοράζει ομόλογα ύψους τουλάχιστον 120 δισ. δολαρίων τον μήνα. Σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η Fed στις τριμηνιαίες προβλέψεις της εκτιμά ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5% το τρέχον έτος, πριν επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο προέβλεπε ανάπτυξη 4,2% για το 2021.

Οι τιμές του χρυσού έχουν δεχτεί πιέσεις εξαιτίας της πρόσφατης ανόδου των αποδόσεων του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

"Από τεχνική άποψη, μια σαφής άνοδος πάνω από τα 1.740 δολάρια θα ανοίξει τον χώρο για περαιτέρω κέρδη, ενώ μια πτώση κάτω από τα 1.700 δολάρια θα δείξει αδυναμία", δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της ActivTrades, Carlo Alberto De Casa.

Το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,1% στα $25,98 ανά ουγγιά. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα $2.489,24 δολάρια και η πλατίνα μειώθηκε κατά 1,2% στα $1,197,00.

Διαβάστε ακόμα για: