Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 18:46

  Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

  Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σήμερα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της Fed. 

  Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης Dax κατέγραψε άνοδο 0,28%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,57% και ο δείκτης της Γαλλίας έχασε 0,01%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχώρησε κατά 0,63% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου σημείωσε κέρδη 0,16%. 

  Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά τη διήμερη συνεδρίασή της. Η Fed θα δημοσιεύσει νέες οικονομικές προβλέψεις και προβλέψεις για τα επιτόκια οι οποίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν αύξηση των επιτοκίων εώς ή και πριν από το 2023. 

  Στο μέτωπο του εμβολιασμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών. Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

  Στα μάκρο της ημέρας, στο 0,9% διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης, αμετάβλητος από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός ήταν στο 1,2%. 

  Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,3% τον Φεβρουάριο από 1,2% τον Ιανουάριο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν στο 1,6%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ