Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Μαρ-2021 21:03

  Επέστρεψε η ακραία μεταβλητότητα στη μετοχή της GameStop - Έχασε 50% μέσα σε μισή ώρα

  Οπισθοχώρηση για την GameStop μετά την άνοδο έως και 18% στις προσυνεδριακές συναλλαγές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.33

  Το 50% της αξίας της έχασε μέσα σε 22 λεπτά η μετοχή της GameStop το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ανακάμπτοντας και κλείνοντας τελικώς με άνοδο 7,33% στη συνέχεια, θυμίζοντας έτσι τις τεράστιες μεταβολές στην αξία της μετοχής τον Ιανουάριο, που επέφεραν αναταραχή στις αγορές προ περίπου δύο μηνών.

  Μεταξύ 12:18 και 12:40 μ.μ. (ώρα ανατολικών ΗΠΑ), η μετοχή κατρακύλησε  από τα 348,50 δολάρια, υψηλό διμήνου, στα 172 δολάρια.  Ο όγκος των συναλλαγών επίσης εκτινάχθηκε, με πάνω από 50 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια, διπλασιαζόμενος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

  Με "είσοδο σε φλεγόμενο κτίριο" παρομοίασε τη συμμετοχή στο trading της μετοχής ο J.J. Kinahan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην TD Ameritrade, συγκρίνοντας εκείνους που αγοράζουν GameStop με πυροσβέστες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

  Οι χρήστες του Reddit κατέφυγαν εκ νέου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την ενόχληση τους για τις ακραίες μεταβολές της τιμής της μετοχής της εταιρείας λιανικών πωλήσεων βιντεοπαιχνιδιών.  Μολονότι πολλοί κατηγορούν τα hedge funds για την ταχεία μεταβολή, άλλοι προτείνουν στους υπόλοιπους να διατηρήσουν τη μετοχή και να μην πουλήσουν, κρατώντας στάση "HODL” (Hold On For Dear Life).

  Η GameStop βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, καθώς ο ιδρυτής της Chewy και ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της και ηγείται μιας νέας επιτροπής, στο πλαίσιο του Δ.Σ. της εταιρείας, για την μετάβασή της στον ψηφιακό κόσμο, από την έμφαση - σήμερα - στα φυσικά καταστήματα.

  Αναλυτές σημείωναν το τελευταίο διάστημα ότι το νέο ράλι της μετοχής δεν δικαιολογείτο από τα πραγματικά δεδομένα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ