Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Μαρ-2021 11:21

  Χρηματιστήριο: Νευρικότητα ενόψει της διάσπασης των 840 μονάδων

  Χρηματιστήριο: Νευρικότητα ενόψει της διάσπασης των 840 μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή μεταβλητότητα πέριξ των υψηλών 12μήνου, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και βρίσκει στηρίγματα από επιλεγμένους τίτλους, δεν μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τις διορθώσεις αρκετών άλλων, επιχειρώντας μόνο να ισορροπήσει πλησίον των αντιστάσεων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 840,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.019,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 526,31 μονάδες.

  Είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενο η αγορά να χρειάζεται μία "στάση" πριν δοκιμάσει με αξιώσεις την αντίσταση των 835-840 μονάδων. Άλλωστε ο γενικός δείκτης από τη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου έχει μια σταθερή ανοδική πορεία, από τις 773 μονάδες, μέχρι και τις 837 μονάδες χτες, με μόλις μία πτωτική συνεδρίαση, αυτή της 3ης Μαρτίου με μόλις -0,24%.

  Το κλίμα βέβαια παραμένει θετικό, ειδικά μάλιστα μετά την επιτυχή διαφοροποίηση της ελληνικής αγοράς από την διεθνή διόρθωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών μπορεί να εκλείψουν. Τουναντίον μάλιστα, καθώς είναι απαραίτητες προκειμένου να θωρακίσουν τη ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια που παραμένουν long στη Λ. Αθηνών, ενώ οι ξένοι κυρίως υιοθετούν μια πιο επιφυλακτική στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο.

  Στο ίδιο μήκος και ο Απόστολος Μάνθος της Aenaon Markets, ο οποίος επισημαίνει ότι πολλές μετοχές σταδιακά αρχίζουν και δείχνουν ισχυρές ανοδικές διαγραμματικές ενδείξεις "ανάφλεξης" με τις περισσότερες από αυτές να στοιχειοθετούν και έντονη ανοδική συνέχεια, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα διακύμανσης. Μάλιστα ορισμένες από αυτές πραγματοποιούν ανοδικό πέρασμα από περιοχές που είχαν να τις δούνε για πολλούς μήνες. Τεχνικά ο χώρος θυμίζει μπαρουταποθήκη.  Μια  σπίθα και θα προκαλούσε μια τέτοια εξελισσόμενη ανοδική ορμή που είναι πολύ πιθανό να "λαμπαδιάσει" το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

  Στο ταμπλό τώρα, το +5% της Ελλάκτωρ προσφέρει σημαντικά στηρίγματα στην αγορά, όπως και το +3,64% του ΑΔΜΗΕ. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΛΠ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Λάμδα, με τη Βιοχάλκο και τον Titan να είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς, με την Alpha Bank να είναι στο -1,20% και την Aegean στο -1,98%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ