Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 11:12

  Δοκιμάζει και τις 810 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Δοκιμάζει και τις 810 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.50

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Διέξοδο προς τις 810 μονάδες αναζητά αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, μετά την σημαντική χθεσινή άνοδο, προσπαθεί να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αλλά και να αναμετρηθεί με τη διάσπαση της αντίστασης και την ολική επαναφορά στα επίπεδα που άρχισε το έτος. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,71% στις 808,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.936,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,41% στις 498,25 μονάδες.  Ο γενικός δείκτης θα πρέπει να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τα επίπεδα των 805-810 μονάδων προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την επαναφορά του σε εκείνα των 820 μονάδων και μία ανάσα από τα επίπεδα που άρχισε το έτος. Βέβαια νωρίτερα πρέπει να διαχειριστεί τις πιέσεις από την κατοχύρωση των κερδών της χθεσινής συνεδρίασης αλλά και τις όποιες κινήσεις απεγκλωβισμού χαρτοφυλακίων που εισήλθαν στην αγορά καθυστερημένα ειδικά στις αρχές του έτους, προκειμένου να συνεχίσει την ολική του επαναφορά πάνω από τις 820 μονάδες.

  Αν και ο δρόμος της ανάκαμψης από τα επίπεδα των 726 μονάδων που βρέθηκε στις 28 Ιανουαρίου δεν ήταν ομαλά στρωμένος, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει μια διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο άνω του 10%, με τη βοήθεια μάλιστα του "αθόρυβου" +19% των τραπεζών. Ωστόσο, αυτό έγινε χωρίς να "σηκώσει" τη συναλλακτική δραστηριότητα σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το δίμηνο ράλι του τέλους του 2020, στοιχείο που συμβάλει στο να μην έχει αποκατασταθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη.

  Βέβαια ο παραπάνω δεν είναι και ο μοναδικός λόγος. Η παράταση του lockdown στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός λόγω των τεράστιων κυβερνητικών παρεμβάσεων στήριξης της οικονομίας, η καθυστέρηση της έναρξης της ανάκαμψης και οι παραμένουσες δυσλειτουργίες στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ έχουν δημιουργήσει ένα δύσκολο περιβάλλον για την ανάληψη του επενδυτικού ρίσκου. Ενός στοιχείου που το ΧΑ χρειάζεται για να πιάσει ξανά το μίτο της ανόδου που έχασε τον Ιανουάριο.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank ηγείται την ανόδου με κέρδη 4,44%, με την Aegean να είναι στο +3,32% και τις Jumbo και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο 2,67% και 2,04% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Motor Oil, Φουρλής, Βιοχάλκο, Λάμδα και Coca Cola. 

  Στον αντίποδα, ο Σαράντης παραμένει με απώλειες 1,94%, με τις ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή ο Titan και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ