Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Φεβ-2021 21:54

  Με πτώση κάτω από τα 1.800 δολ. έκλεισε ο χρυσός

  Με πτώση κάτω από τα 1.800 δολ. έκλεισε ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεύτερη συναπτή ημέρα πτώσης για τον χρυσό αποδείχθηκε η Τετάρτη, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, για πρώτη φορά την τρέχουσα εβδομάδα.

  Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τις οδήγησε σε υψηλό ενός έτους, "δείγμα ότι η αγορά αγοράζει το σενάριο της ταχείας οικονομικής ανάκαμψης", γεγονός που ασκεί πίεση στις τιμές του χρυσού, ανέφερε ο Matt Orton, διευθυντής και ειδικός χαρτοφυλακίων στην Carillon Tower Advisers.

  Στην χθεσινή, πρώτη ημέρα της προγραμματισμένης ανά εξάμηνο κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Jerome Powell χαρακτήρισε την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων δείγμα υγειών οικονομικών προσδοκιών, ενώ υποβάθμισε τους φόβους για πληθωριστική έκρηξη στις ΗΠΑ λόγω των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης.

  "Η αισιοδοξία για την ανάκαμψη, μαζί με την προσδοκία για διατήρηση του πληθωρισμού σε ελεγχόμενα επίπεδα, αποτελούν μεγάλη τροχοπέδη για τον χρυσό", σημείωσε ο Orton.

  Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε μέσα στην ημέρα να αγγίξει το 1,429%. Οι υψηλές αποδόσεις λειτουργούν γενικά ως αντίβαρο στον χρυσό, που δεν προσφέρει επιτόκιο.

  Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου απώλεσε έτσι 8 δολάρια ή 0,4%, κλείνοντας στα 1.797,90 δολάρια ανά ουγγιά ενώ, το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 17 σεντς ή 0,6%, στα 27,859 δολάρια ανά ουγγιά.

  "Ο χρυσός βρίσκεται ακόμη στη ζώνη του κινδύνου στον βαθμό που ο Powell δεν έδωσε απάντηση στην πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων",  έγραψε Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του, εκτιμώντας ότι οι αποδόσεις πιθανόν να ανέλθουν αρκετά υψηλότερα πριν η Fed επέμβει, γεγονός αρνητικό για τις προοπτικές του χρυσού, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου κέρδισε 2,8%, στα 4,2945 δολάρια η λίβρα, στην πέμπτη συναπτή ανοδική συνεδρίαση, πραγματοποιώντας ακόμη ένα ιστορικό υψηλό δεκαετίας.

  Η πλατίνα Απριλίου πρόσθεσε 1,5%, στα 1.257,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 3,7%, στα 2.431,50 δολάρια ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ