Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 14:08

  Συντηρεί τα κέρδη του το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Μάχες για τις 750 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε θετικά εδάφη παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, αν και αρκετοί τίτλοι του συγκρατούν την άνοδο, καθώς λαμβάνει σημαντικές στηρίξεις και ώθηση από τον τραπεζικό και κατασκευαστικό κλάδο.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 787,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.871,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,11% στις 461,566 μονάδες.

  Οι πιέσεις που εκδηλώνονται σε πολύ συγκεκριμένους και δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola, συγκρατούν την άνοδο του Χρηματιστηρίου αυτήν την ώρα, το οποίο όχι μόνο έχει στο πλευρό του τίτλους που σημείωσαν σημαντικές απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα (π.χ. Τέρνα Ενεργειακή), αλλά και τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

  Σήμερα όμως άρχισε η τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με τον μήνα να έχει μικρά κέρδη, ενώ ακόμη πιο χαμηλά είναι τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη. Και οι εκτιμήσεις μόνο ξεκάθαρες δεν είναι, με την αγορά να ακολουθεί μια πλάγια πορεία, ευνοώντας μόνο τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις, καθώς δείχνει να σταθεροποιείται μεταξύ 750-800 μονάδων, εωσότου εμφανιστεί ένας ισχυρός καταλύτης.

  Ωστόσο, το υγιές, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, είναι ότι αρκετοί τίτλοι ξεχωρίζουν, είτε λόγω των επιχειρηματικών τους εξελίξεων είτε λόγω των αποτελεσμάτων που έδειξαν για ένα έτος με σημαντικές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα. Η επιλεκτικότητα αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς υπάρχουν κλάδοι που είτε στηρίχθηκαν είτε έχουν μπροστά τους ισχυρές προοπτικές, με βάση τις εκτιμήσεις για τη δομή και το μέγεθος της ανάκαμψης.

  Έτσι, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, καθώς η οικονομία σταδιακά θα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ο εμβολιασμός θα εξελίσσεται, μέρος της ρευστότητας της αγοράς θα κατευθύνεται σε πιο κυκλικούς τίτλους. Η ροή αυτή είναι προς ώρας μικρή, δεδομένης της προτίμησης της αγοράς σε πιο αμυντικούς κλάδους, ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα θα σηματοδοτήσει αργά η γρήγορα και την αλλαγή αυτών των κεφαλαιακών ροών.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις, σημειώνει κέρδη 5,04%, με την ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο +4,03%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Βιοχάλκο και Εθνική και άνω του 1% σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Σαράντης, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ. Οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, Aegean, Ελλάκτωρ και Coca Cola ξεπερνούν το 1%.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ