Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 21:35

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός για πρώτη φορά μετά από 5 συνεδριάσεις

  Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για τον χρυσό παρά τη σημερινή πτώση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο σημείωσε ο χρυσός την Πέμπτη, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις, έχοντας κλείσει χθες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

  Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 1,30 δολ. ή 0,1% στα 1.774,10 δολ. την ουγγιά, μετά τη χθεσινή πτώση κατά 1,5%. Σημειώνεται πως χθες η καμπύλη των 50 ημερών για τον χρυσό έπεσε σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτή των 200 ημερών, κάτι που οι επενδυτές μεταφράζουν ως πιθανώς παρατεταμένη τάση για απώλειες.

  "Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες συνεδρίες λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και της συνεχιζόμενης ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου", δήλωσε ο James Hatzigiannis, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ploutus Capital Advisors. Το πρόσφατο ράλι του bitcoin είναι επίσης πιθανό να έχει στρέψει το ενδιαφέρον μερικών επενδυτών από τον χρυσό στα κρυπτονομίσματα.

  "Υπάρχουν πολύ πιο ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία αυτό το καιρό", δήλωσε ο Hatzigiannis. "Πραγματικά, ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει ο χρυσός αυτό το ψυχολογικό ορόσημο των 1.800 δολαρίων είναι να πέσουν οι αποδόσεις των (αμερικανικών) ομολόγων και να υπάρξουν πραγματικές ενδείξεις ότι η πανδημία μπαίνει στην τελική της φάση".

  Ωστόσο, πρόσθεσε ότι του ο χρυσός είναι πολύ ελκυστικός αυτή τη στιγμή, "όσον αφορά την αγοραστική του αξία βραχυπρόθεσμα". Το ασήμι, ωστόσο, "είναι πολύ πιο ελκυστικό μακροπρόθεσμα".

  Εν τω μεταξύ, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 23 cents ή 0,8% στα 27,085 δολ. την ουγγιά, μετά τη χθεσινή πτώση κάτω του 0,1%.

  Οι επενδυτές είχαν παράλληλα το βλέμμα τους στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 861.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, υψηλότερα κατά 13.000 από την αναθεωρημένη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 64.000 στα 4,49 εκατ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

  Παράλληλα, οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιανουάριο μετά από τέσσερις μήνες ανόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Οι ενάρξεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 6% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, στα 1,580 εκατ. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,5% στα 1,66 εκατ.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 1,9% στα 3,8915 δολ. τη λίβρα. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 0,8% στα 1.268,20 δολ. την ουγγιά ενώ το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου σημείωσε πτώση 1,3% στα 2.339,50 δολ. την ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ