Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Φεβ-2021 22:15

  Οι πολικές θερμοκρασίες στο Τέξας έφεραν το αργό σε ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2020

  Οι πολικές θερμοκρασίες στο Τέξας έφεραν το αργό σε ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό, παίρνοντας ώθηση κυρίως από την εκτεταμένη διακοπή προμήθειας στα νότια της χώρας αυτή την εβδομάδα, που ήρθε ως απότοκος των άσχημων καιρικών συνθηκών στο Τέξας.

  Το παγκόσμιο ορόσημο brent κέρδισε 22 σεντ ή 0,35% στα 63,56 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate κατέγραψε κέρδη 15 σεντ ή 0,28% στα 60,22 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν υψηλό ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2020.

  Το πετρέλαιο λαμβάνει υποστήριξη τις τελευταίες εβδομάδες από την περικοπή παραγωγής του OPEC+, τρέφοντας ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης μετά την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, αλλά το πολικό ψύχος που σάρωσε το Τέξας, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό πολιτεία των ΗΠΑ, έδωσε ώθηση στις τιμές τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς της βιομηχανίας να εκτιμούν ότι η διακοπή στην παραγωγή θα συνεχιστεί για μερικές μέρες ή και στη χειρότερη περίπτωση για εβδομάδες.

  Οι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, σύμφωνα με πηγές του OPEC+ στο Reuters.

  Τα δεδομένα αποθέματος πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου και την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

  Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters εκτιμούν, κατά μέσο όρο, ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ