Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 21:50

  Απώλειες για τον χρυσό - Στο υψηλότερο επίπεδο από 2012 και 2015 έκλεισαν χαλκός και πλατίνα αντίστοιχα

  Απώλειες για τον χρυσό - Στο υψηλότερο επίπεδο από 2012 και 2015 έκλεισαν χαλκός και πλατίνα αντίστοιχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο χρυσός έκλεισε με απώλειες την Παρασκευή, δεχόμενος πιέσεις από την απόδοση αμερικανικών ομολόγων, ωστόσο σημείωσε την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε τρεις εβδομάδες.

  Η απόδοση για το 10ετές ομόλογο κυμάνθηκε περίπου στο 1,19% στις συναλλαγές της Παρασκευής, διατηρώντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε 3,60 δολ. ή 0,2% για να κλείσει στα 1.823,20 δολ. την ουγγιά, σε συνέχεια της χθεσινής πτώσης σε ποσοστό 0,9%. Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε 28 cents ή 1% και έκλεισε στα 27,328 δολ. την ουγγιά, μετά την πτώση κατά 0,1% την Πέμπτη.

  Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε κέρδη 0,6%, σημειώνοντας την πρώτη κερδοφόρα εβδομάδα από εκείνη που τελείωσε στις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι στο μεταξύ, σημείωσε άνοδο άνω του 1%.

  Ο χρυσός κινήθηκε για λίγο στο πράσινο την Παρασκευή, όταν ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar  απομακρύνθηκε από τα υψηλά της ημέρας, μειώνοντας την πίεση στον χρυσό που διαπραγματεύεται σε τιμές δολαρίου. Αυτές οι κινήσεις για το χρυσό και το δολάριο ήρθαν καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Φεβρουάριο.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 76,2 μονάδες από τις 79 μονάδες όπου διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί μαζί με το δολάριο, "κάτι που δεν είναι σπουδαία νέα για το μέταλλο σε τιμές δολαρίου", σημείωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγορών της ThinkMarkets.

  Ωστόσο, ο Razaqzada εικάζει ότι σημάδια ότι αργεί η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, μαζί με την υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ και τη δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο 0%, είναι παράγοντες που αναμένεται να περιορίσουν την πτώση του χρυσού.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 0,4% στα 3,788 δολ. τη λίβρα, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 4,5%.

  Εν τω μεταξύ, η πλατίνα παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1% στα 1.259 δολ. την ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 11% για την εβδομάδα και κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 2.382,60 δολ. την ουγγιά, καταγράφοντος κέρδη 2,5% σε επίπεδο εβδομάδας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ